Θέλεις κάτι γλυκό; Κάτι δροσιστικό; Κάτι που να είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά αλλά ταυτόχρονα και νόστιμο; Ε λοιπόν…σου έχω πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή με 4 μόνο υλικά: ένα τέλειο γιαουρτογλυκό με λίγες θερμίδες.

Γιαουρτογλυκό με λίγες θερμίδες

Υλικά για Γιαουρτογλυκό
Για 10 μερίδες:
- 100γρ απλή γκρανόλα
- 500γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κ.σ. μέλι (50γρ)
- 300γρ παγωμένα μούρα
Εκτέλεση:
- Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι μία λαδόκολλα,
- Ρίχνουμε τη γκρανόλα και την απλώνουμε,
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και τα παγωμένα φρούτα (τα βγάζουμε τελευταία στιγμή από την κατάψυξη, γιατί δε θέλουμε να ξεπαγώσουν),
- Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τη γκρανόλα,
- Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, και
- Κόβουμε σε μερίδες.
Τόσο απλό!
Καλή απόλαυση!

nutrition analysis yogurt bar

Berry Yogurt Bar
Are you craving something sweet? Something that’s refreshing, low in calories & fat, and delicious at the same time?
Guess what…you can make the perfect Berry Yogurt Bar using only 4 ingredients. It’s super easy and quick!????
Let’s take a look
For 10 portions:
- 100g plain granola
- 500g Greek-style yogurt 2% fat
- 2 Tbsp honey (50g)
- 300g frozen berries

Directions:
- Put baking paper in a small rectangular pan,
- Place the granola on the pan and apply it evenly,
- In a mixing bowl we mix yogurt, honey, frozen berries (take the frozen berries out of the freezer last minute so that they not thaw),
- Pour the yogurt mixture in top of the granola,
- Place the pan in the freezer for at least 4 hours, and
- Cut into portions
That’s it!

Enjoy!
1 portion yields 101kcal, 5g protein, 3g fat, 16g carbs, 1.7g fiber
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.




















