Ψωμάκια ολικής πιπεριάς
Ένα εύκολο, θρεπτικό και υγιεινό σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!!
Υλικά (Περίπου 30 τεμάχια)
- 1 βαζάκι ψητή κόκκινη πιπεριά σε άλμη (350γρ)
- 1 κεσεδάκι cottage cheese (225γρ)
- 500γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι νερό (125mL)
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι

Παρασκευή
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τη ψητή κόκκινη πιπεριά και το cottage cheese μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μίγμα κόκκινης πιπεριάς/cottage cheese, το αυγό, ελαιόλαδο, το νερό και τα μπαχαρικά
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και αφήνουμε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί για 30’
- Μετά πλάθουμε τα ψωμάκια, τους δίνουμε ένα οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30’.
Καλή απόλαυση!




1 ψωμάκι έχει περίπου 70kcal, 3,2γρ πρωτεΐνη, 0,8γρ λιπαρά και 11γρ υδατάνθρακες
ενώ
1 κλασικό πιτάκι με τυρί και πιπεριά έχει περίπου 280kcal
όλη η συνταγή για τα ψωμάκια πιπεριάς έχει 2040kcal, 97,25γρ πρωτεΐνη, 24,5γρ λιπαρά και 320γρ υδατάνθρακες

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.





















