Τα μπισκότα βρώμης – ένας νόστιμος τρόπος για να καταπολεμήσετε τη δυσκοιλιότητα!

Έφτιαξα κάποια μπισκότα που είναι ιδανικά για άτομα που ταλαιπωρούνται με τη δυσκοιλιότητα. Με κάθε μπισκότο καλό είναι να πίνετε και 1 ποτήρι νερό για να δείτε βελτίωση!

Υλικά (βγαίνουν 21 μπισκότα)

• 5 ξερά δαμάσκηνα
• 3 βασιλικοί χουρμάδες
• 150mL νερό
• 100γρ δημητριακά τύπου All Bran sticks
• 100γρ βρώμη
• 4 κ.σ. λιναρόσπορο
• 1 κ.σ. σπόρους chia
• 2 μεγάλα αυγά
• Κανέλλα Κεϋλάνης

μπισκότα βρώμης για δυσκοιλιότητα
δίσκος με βρώμη, χουρμάδες
κάδος μπλέντερ με χουρμάδες
μπλέντερ
ζύμη για μπισκότα σε μεταλλικό μπωλ
μπισκότα στο ταψί

Εκτέλεση

• Βράζουμε τα ξερά φρούτα σε νερό για 15’ μετά σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν

• Παίρνουμε τα δημητριακά και τη βρώμη και τα αλέθουμε σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι
• Αδειάζουμε τα αλεσμένα δημητριακά και τη βρώμη σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον λιναρόσπορο και τους σπόρους chia
• Στη συνέχεια βάζουμε τα βρασμένα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες στον πολυκόφτη και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα
• Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο μπολ και ανακατεύουμε λίγο
• Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές
• Αφήνουμε το μίγμα λίγο στην άκρη για 30’ και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια μας
• Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15’.

Έτοιμα!

Καλή απόλαυση!

διατροφική αξία μπισκότα βρώμης

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.