Εμείς φτιάξαμε τα κουλουράκια μας και το σπίτι μοσχομύρισε!

Μια υγιεινή πρόταση με αλεύρι ολικής, πετιμέζι, φουντουκοβούτυρο και κακάο! Είναι χορταστικά και μπορείτε να τα απολαύσετε για πρωινό με 1 ποτήρι γάλα ή φρεσκοστυμμένο χυμό!

 

Υλικά για 50 περίπου μπισκότα

  • 150γρ φουντουκοβούτυρο
  • 100γρ πετιμέζι
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 10γρ ωμό κακάο σκόνη
  • 465γρ αλεύρι ολικής

 

 

μητέρα με παιδί
μπισκότα χριστουγεννιάτικα στο ταψί

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το φουντουκοβούτυρο με το πετιμέζι στο μίξερ
  • Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε
  • Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά
  • Αφήνουμε το ζυμαράκι στην άκρη για 30’
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε (εμείς θέλαμε τον μπίσκο και βάλαμε σταφίδες για μάτια που ξεκόλλησαν!)
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκι σε ένα ταψί όπου πρώτα έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12’

Έτοιμα!

Καλή απόλαυση!

διατροφική ανάλυση μπισκότα χριστουγεννιάτικα

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.