Μία υγιεινή vegan συνταγή! Αν δε βρεις βλίτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό (π.χ. σπανάκι, kale, μαρούλι)
Υλικά για 2 μερίδες
500γρ μανιτάρια άσπρα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
200mL νερό
500γρ χόρτα επιλογής (σπανάκι, βλίτα, κτλ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κουκουρμά


με αβγολέμονο

με τυρί
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο
- Τοποθετούμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα με το νερό και τα σιγοβράζουμε
- Στη συνέχεια τοποθετούμε και τα χόρτα ψιλοκομμένα (αφού έχουν πλυθεί)
- Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 30’
- Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε
Έτοιμο!!
Καλή απόλαυση!!
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυγολέμονο (επιπλέον 45kcal, 4γρ πρωτεΐνη, 3γρ λιπαρά ανά μερίδα) ή τυρί φέτα (1 σπιρτόκουτο ανά μερίδα) στη συνταγή (επιπλέον 68kcal, 7γρ πρωτεΐνη, 4γρ λιπαρά, 0,9γρ υδατάνθρακες ανά μερίδα).
Mushroom Fricassee
A vegan, healthy and delicious recipe!
Ingredients for 2 portions
500g white mushrooms
1 bunch of fresh onions
1 bunch of fresh dill
200mL water
500g green leafy vegetables (eg. Kale, spinach)
2Tbsp olive oil
Juice from 1 lemon
1 pinch of salt
1 pinch black pepper
1 pinch turmeric
Procedure
Clean and cut the mushrooms
Clean and cut the fresh onions
Clean and cut the fresh dill
Place the ingredients in a saucepan with water and simmer in low temperature
Next, cut the green leafy vegetables, place them in the saucepan with the rest ingredients and boil them at low temperature for about 30’
Add the olive oil, the lemon juice and the spices and mix all together
Ready!!
Enjoy!!
1 portion mushroom fricassee yields 263kcal, 16.8g protein, 15.5g fat, 25g carbohydrates, 10.6g fiber
You can also whisk one egg with the lemon juice to get “avgolemono” (for an extra 45kcal, 4g protein, 4g fat per portion) or feta cheese (as big as 1 matchbox per portion) in the recipe (for an extra 68kcal, 7g protein, 4g fat, 0.9g carbohydrates per portion).

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.





















