Μία υγιεινή vegan συνταγή! Αν δε βρεις βλίτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό (π.χ. σπανάκι, kale, μαρούλι)

Υλικά για 2 μερίδες

500γρ μανιτάρια άσπρα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

200mL νερό

500γρ χόρτα επιλογής (σπανάκι, βλίτα, κτλ.)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

1 πρέζα κουκουρμά

με αβγολέμονο

με τυρί

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο
  • Τοποθετούμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα με το νερό και τα σιγοβράζουμε
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε και τα χόρτα ψιλοκομμένα (αφού έχουν πλυθεί)
  • Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου 30’
  • Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε

Έτοιμο!!

Καλή απόλαυση!!

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυγολέμονο (επιπλέον 45kcal, 4γρ πρωτεΐνη, 3γρ λιπαρά ανά μερίδα) ή τυρί φέτα (1 σπιρτόκουτο ανά μερίδα) στη συνταγή (επιπλέον 68kcal, 7γρ πρωτεΐνη, 4γρ λιπαρά, 0,9γρ υδατάνθρακες ανά μερίδα).

 

 

Mushroom Fricassee

 

A vegan, healthy and delicious recipe!

Ingredients for 2 portions

500g white mushrooms

1 bunch of fresh onions

1 bunch of fresh dill

200mL water

500g green leafy vegetables (eg. Kale, spinach)

2Tbsp olive oil

Juice from 1 lemon

1 pinch of salt

1 pinch black pepper

1 pinch turmeric

Procedure

Clean and cut the mushrooms

Clean and cut the fresh onions

Clean and cut the fresh dill

Place the ingredients in a saucepan with water and simmer in low temperature

Next, cut the green leafy vegetables, place them in the saucepan with the rest ingredients and boil them at low temperature for about 30’

Add the olive oil, the lemon juice and the spices and mix all together

Ready!!

Enjoy!!

1 portion mushroom fricassee yields 263kcal, 16.8g protein, 15.5g fat, 25g carbohydrates, 10.6g fiber

You can also whisk one egg with the lemon juice to get “avgolemono” (for an extra 45kcal, 4g protein, 4g fat per portion) or feta cheese (as big as 1 matchbox per portion) in the recipe (for an extra 68kcal, 7g protein, 4g fat, 0.9g carbohydrates per portion).

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.

Στείλτο σε κάποιον φίλο σου που πιστεύεις ότι θα του φανεί χρήσιμο

Δες επίσης