Μία σαλάτα που μπορεί να αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, «καλά» λιπαρά, ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, C, Ε και Κ, φολικό οξύ,  κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο

σαλάτα αβοκάντο, γκρέιπφρουτ και στήθος κοτόπουλο Υλικά για 3 μερίδες

  • 1 στήθος κοτόπουλο (250γρ ωμό)
  • Διάφορα φυλλώδη λαχανικά 200γρ (π.χ. βαλεριάνα, ραντίτσιο, πράσινη σαλάτα)
  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 1 κ.σ. σπόρους chia
  • 1 ώριμο αβοκάντο

Για το dressing

  • 1 γκρέιπφρουτ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε το στήθος κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  • Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα φυλλώδη λαχανικά τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
  • Παίρνουμε το 1 γκρέιπφρουτ, το ξεφλουδίζουμε και το στη συνέχεια αφαιρούμε και τη μεμβράνη που έχει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο μπολ
  • Στη συνέχεια, αφού έχει κρυώσει το κοτόπουλο, κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μικρές φέτες και το τοποθετούμε και αυτό στο μπολ
  • Προσθέτουμε τους σπόρους chia
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια και το τοποθετούμε και αυτό στο μπολ

Για το dressing

  • Στύβουμε το γκρέιπφρουτ και το χύνουμε στον πολυκόφτη με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Χύνουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

Έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

διατροφική αναλυση σαλάτα αβοκάντο, γκρέιπφρουτ και στήθος κοτόπουλο

Avocado, grapefruit and chicken salad

A delicious salad that can be a healthy light meal. It is rich in protein, “good” fats, ω-3 fatty acids, A, C, Ε and Κ vitamins, folic acid, potassium, magnesium, copper and maganese

Ingredients for 3 portions

  • 1 chicken breast (250g raw)
  • A variety of leafy vegetables 200g (e.g., valerian, radicchio, green salad)
  • 1 grapefruit
  • 1 Tbsp chia seeds
  • 1 ripe avocado

For the dressing

  • 1 grapefruit
  • 1 Tbsp olive oil
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch turmeric
  • 1 pinch black pepper

Preparation

  • We cook the chicken breast on a antistick pan and when ready leave it to cool down
  • After we wash thoroughly the green and cut them, we put them in a large bowl
  • We take the grapefruit, we peel it, we remove the membrane it has and cut it in small pieces. We put it in the bowl
  • When the chicken breast has cooled down, we slice it and put it in the bowl
  • We add the chia seed
  • We cut the avocado in small pieces and put it in the bowl

For the dressing

  • We squeeze the grapefruit and pour it in a blender
  • We add the olive oil and the spices and blend until homogeneous
  • We pour the dressing in the bowl and mix thoroughly

Ready!

Enjoy!

σαλάτα αβοκάντο, γκρέιπφρουτ και στήθος κοτόπουλο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 portion yields 320kcal, 23.4g protein, 15.4g fat, 23.7g carbs, 7.5g fiber

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.