Μακαρόνια light καρμπονάρα! Το πιο αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Μια εναλλακτική συνταγή για τα ζυμαρικά καρμπονάρα με πιο λίγα λιπαρά και θερμίδες από την κλασική συνταγή.

Υλικά για 5 μερίδες light καρμπονάρα (κάθε μερίδα ζυγίζει 350γρ)συστατικά

  • 500γρ linguini ολικής
  • 200γρ στήθος κοτόπουλο ψητό με διάφορα μπαχαρικά
  • 200γρ άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 50γρ τυρί τριμμένο light (τύπου Gouda)
  • Λίγο μαϊντανό για το στόλισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό
  2. Έχουμε ήδη ψήσει το στήθος κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολλά μπαχαρικά (π.χ. ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, λίγο αλάτι) και το κόβουμε σε κυβάκια
  3. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια στο κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «ρουφήξουν» όλα τα υγρά τους
  4. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει
  5. Χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε το τυρί, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια
  6. Τοποθετούμε πίσω στην κατσαρόλα τα βρασμένα μακαρόνια, ρίχνουμε τα μανιτάρια με το κοτόπουλο και μετά το αυγό με τυρί, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 10’ σε χαμηλή φωτιά
  7. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και στολίζουμε με τον μαϊντανό

light carbonara with chicken breast and mashroomsΚαλή απόλαυση!

nutrition analysis light carbonara

 

CARBONARA PASTA

Light carbonara pasta! The most favorite pasta dish for children and adults!  Here you can fine an alternative recipe for pasta carbonara with less fat and calories than the traditional carbonara recipe.

Ingredients for 5 portions

  • 500g wholewheat linguini
  • 200g chicken breast cooked with various spices
  • 200g button mushrooms cut into slices
  • 2 eggs
  • 50g grated cheese light (Gouda type)
  • Few parsley leaves for decoration

Procedureprocdure how to make light carbonara

  1. We boil linguini in boiling salted water
  2. We have already cooked the chicken breast in a non-stick pan with various spices like oregano, thyme, black and red pepper, salt and cut into cubes
  3. We cook the sliced mushrooms and chicken in a non-stick pan until the juices evaporate
  4. We strain the pasta and keep a small part of the water that the pasta has been boiled
  5. We beat the eggs, add the grated cheese light, mix and add gradually the warm water that the pasta was boiled
  6. We put the boiled pasta in the pan, add the mushrooms and the chicken and the egg/cheese mixture. We mix thoroughly and cook at low heat for 10’
  7. We serve the pasta on a dish and decorate with few parsley leaves

Enjoy!

One portion has 481kcal, 33.4g protein, 7.5g fat, 65.5g carbohydrates and 8.4g fiber

Πάρε κι άλλες ιδέες για συνταγές με μακαρόνια:

Μακαρόνια σπαγγέτι (από κολοκυθάκια) με κιμά

Μακαρόνια ολικής με μπρόκολο, γιαούρτι και πέστο βασιλικού

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.