✨ Δροσερό, ελαφρύ και γεμάτο γεύση!
Φτιάξε dip με γιαούρτι, ραπανάκι & κόλιανδρο και απόλαυσέ το με τραγανά λαχανικά 🥕🥒
Ιδανικό για σνακ ή για ένα ελαφρύ συνοδευτικό που κλέβει τις εντυπώσεις! 🌱

yogurt dip with radish and coriander

Υλικά για ένα μπολάκι (βγάζει 3 μερίδες)
• 1 στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά (200γρ)
• 1 χούφτα κόλιανδρο (50γρ)
• 1 σκελίδα σκόρδο (3γρ)
• 4 ραπανάκια (100γρ)
• 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και το σκόρδο
2. Τρίβουμε τα ραπανάκια σε λεπτό τρίφτη
3. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τα ραπανάκια
4. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Σερβίρουμε με φρέσκα αγγουράκια κομμένα σε μπαστουνάκια ή με καρότα.

Καλή απόλαυση!

ντιπ με γιαούρτι με λίγες θερμίδες

Yogurt, radish and coriander dip

Makes 1 small bowl
Fresh, light, and full of flavor!
Whip up a yogurt, radish & cilantro dip and enjoy it with crunchy veggies. Perfect as a snack or a light side dish that’s sure to impress!

υλικά για το ντιπ γιαουρτιούIngredients
• 200g strained yogurt, 2% fat
• 50g fresh coriander (about a handful)
• 1 garlic clove (3g)
• 4 radishes (100g)
• A pinch of salt

1. Finely chop the coriander and garlic
2. Grate the radishes using a fine grater
3. In a bowl, combine the yogurt, coriander, garlic, and radishes
4. Add the salt and mix well until the mixture is smooth and uniform

Serving suggestion: Serve with fresh cucumber sticks or carrot sticks.

Enjoy!

yogurt dip

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.