Cheesecake ροδάκινο – μία παραλλαγή με γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη και με λιγότερες θερμίδες από το κλασικό!

Υλικά για 12 κομμάτια – για τη βάση

  • 50γρ αλεύρι ολικής (3/4 ποτηριού)
  • 150γρ νιφάδες βρώμης (1 ποτήρι)
  • 1 αυγό
  • 50γρ μέλι
  • 25γρ λάδι
  • 50mL νερό

Υλικά για την κρέμα

  • 2 ώριμα ροδάκινα
  • 130γρ τυρί κρέμα ελαφρύ με 4% λιπαρά
  • 200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 αυγό
  • 30γρ μέλι

Παρασκευή

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης καλά μέχρι να ενωθούν καλά
  • Σε ένα μικρό ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και από πάνω στρώνουμε τη βάση του cheesecake ροδάκινο
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα
  • Αλέθουμε τα 2 ροδάκινα σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας του cheesecake ροδάκινοκαι στο τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα ροδάκινα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με ένα σύρμα
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του cheesecake και βάζουμε το ταψάκι για 30’ στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά
  • Στη συνέχεια ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30’
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (ή παραπάνω)
  • Κόβουμε σε 12 κομμάτια και σερβίρουμε!
1 κομμάτι κλασσικό cheesecake Αυτή η παραλλαγή ανά κομμάτι (60 γρ)
έχει 300kcal έχει 145kcal, 6.6γρ πρωτεΐνη, 4γρ λιπαρά και 18γρ υδατάνθρακες

Όλη η συνταγή έχει 1735kcal, 78.87γρ πρωτεΐνη, 49γρ λιπαρά και 221γρ υδατάνθρακες

cheesecake ροδακινο light

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δείτε παρακάτω:

  1. Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά με κρέμα κολοκυθιού
  2. Πατατοσαλάτα
  3. Υγιεινοί κολοκυθοκεφτέφες
  4. Ομελέτα με λιγότερες θερμίδες
  5. Κρέπες ολικής σοκολατένιες με σάλτσα φράουλας
  6. Σνίτσελ χοιρινό στο φούρνο – ολικής
Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.