Λιγουρεύεσαι ένα γλυκό απογευματινό snack αλλά θέλεις παράλληλα να είναι υγιεινό;
Μην ανησυχείς…δε ζητάς πολλά!
Δες παρακάτω τη συνταγή που σου ετοίμασα για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γλυκό.

Υλικά για 2 μερίδες
- 1 κόκκινο μήλο
- Κανέλα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά (200γρ)
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μήλο σε ροδέλες και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη κανέλα- Απλώνουμε τις κομμένες φέτες μήλου σε λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC στο γκριλ για περίπου 30’ μέχρι να γίνουν σαν τσιπς (η ακριβής ώρα ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της κάθεφέτας του μήλου, όσο πιο λεπτές οι φέτες τόσο μικρότερος ο χρόνος ψησίματος)
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και την κανέλα
- Βουτάμε τα τσιπς μήλου στο γιαούρτι και τα τρώμε
Δοκίμασέ το και γράψε μου εντυπώσεις.
Αν σου άρεσε, ανακάλυψε κι άλλες νόστιμες και υγιεινές συνταγές στο site μου.
Καλή απόλαυση!


BAKED APPLE SLICES WITH YOGURT
Looking for a healthy, but at the same time tasty, option for your sweet afternoon snack?
No, you’re not asking for much!
Take a look at the recipe I’ve put together for you. It’s a light and nutritious dessert that hits the spot.
Ingredients for 2 portions
- 1 apple
- Cinnamon
- 1 cup yogurt reduced fat (200g)
- 1 tsp honey

Procedure
- Cut the apple in round slices, sprinkle cinnamon on top of the slices
- Place the apple slices, one next to the other on nonstick paper and bake in the oven at 200οC (392οF) for about 30’ up until they become crispy (the exact baking time depends on the thickness of the apple, the thinner the apple slices the less baking time is needed)
- In a bowl we mix the yogurt with honey kai cinnamon
- Dip the baked apple slice in the yogurt
One portion baked apple slices with yogurt yields 141kcal, 10.6g protein, 1.7g fat, 22.7g carbohydrates and 2.2g fiber
Give it a try and let me know your thoughts.
Discover more tasty and healthy recipes on my website.

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.





















