Υγιεινά μπισκότα με μήλο και κανέλα

Πεντανόστιμα, υγιεινά και εύκολα κουλουράκια μήλου!!

Υλικά (η συνταγή βγάζει περίπου 21 κουλουράκια)

  • 2 μήλα
  • 1/3 ποτηριού καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 30mL ελαιόλαδο
  • 2 βανίλιες
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι ολικής
  • 1 ποτήρι βρώμη

Εκτέλεση

    • Τρίβουμε τα μήλα στον ρεντέ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το λάδι, τις βανίλιες, το baking powder και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι και τη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ζυμαράκι μας
    • Αφήνουμε το ζυμαράκι να «ξεκουραστεί» για 20’
    • Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πιέζουμε
    • Σε ένα ταψί φούρνου απλώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180◦ για 20’

Καλή απόλαυση!

1 κουλουράκι έχει 73kcal, 1,7γρ πρωτεΐνη, 2γρ λιπαρά, 12,7γρ υδατάνθρακες, 1,5γρ φυτικές ίνες

Υγιεινά μπισκότα με μήλο και κανέλα

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.