Πανεύκολα, πεντανόστιμα και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη μπισκότα

Μύρισε Πάσχα… αλλά λίγο πιο υγιεινά!

Εκτός από το βάψιμο των αυγών, φτιάξαμε και πασχαλιάτικα μπισκότα!

(να πούμε την αλήθεια η γεύση της μπανάνας υπερισχύει, αλλά όταν ψήνονται το άρωμα από το μαχλέπι μυρίζει Πάσχα!)

Υλικά για 15 μπισκότα:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 100γρ βρώμη
  • 100γρ σπασμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
μπισκότα μαχλέπι
μπισκότα μαχλέπι

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ
  2. Προσθέτουμε στις λιωμένες μπανάνες, το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά
  3. Προσθέτουμε τη βρώμη, τα σπασμένα αμύγδαλα, το μαχλέπι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά
  4. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
  5. Παίρνουμε με ένα κουτάλι μέρος από το μίγμα και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να σχηματιστούν άμορφες μπαλίτσες.
  6. Πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμύγδαλο
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8-10’

Και τα μπισκότα μας είναι έτοιμα!

Καλή απόλαυση!

μπισκότα με μαχλέπι διατροφική αξία

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: