Εκτός από το βάψιμο των αυγών, φτιάξαμε πασχαλιάτικα μπισκότα!!

Είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!!

Μύρισε Πάσχα… αλλά λίγο πιο υγιεινά!!

(να πούμε την αλήθεια η γεύση της μπανάνας υπερισχύει, αλλά όταν ψήνονται το άρωμα από το μαχλέπι μυρίζει Πάσχα!!)

Υλικά για 15 μπισκότα

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 100γρ βρώμη
  • 100γρ σπασμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
μπισκότα μαχλέπι
μπισκότα μαχλέπι

Παρασκευή

  • Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε στις λιωμένες μπανάνες, το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, τα σπασμένα αμύγδαλα, το μαχλέπι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
  • Παίρνουμε με ένα κουτάλι μέρος από το μίγμα και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να σχηματιστούν άμορφες μπαλίτσες.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμύγδαλο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8-10’

Καλή απόλαυση!!