Πανεύκολα, πεντανόστιμα και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη μπισκότα
Μύρισε Πάσχα… αλλά λίγο πιο υγιεινά!
Εκτός από το βάψιμο των αυγών, φτιάξαμε και πασχαλιάτικα μπισκότα!
(να πούμε την αλήθεια η γεύση της μπανάνας υπερισχύει, αλλά όταν ψήνονται το άρωμα από το μαχλέπι μυρίζει Πάσχα!)
Υλικά για 15 μπισκότα:
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 100γρ βρώμη
- 100γρ σπασμένα αμύγδαλα
- 1 κ.σ. μαχλέπι
- αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε στις λιωμένες μπανάνες, το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε τη βρώμη, τα σπασμένα αμύγδαλα, το μαχλέπι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
- Παίρνουμε με ένα κουτάλι μέρος από το μίγμα και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να σχηματιστούν άμορφες μπαλίτσες.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμύγδαλο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8-10’
Και τα μπισκότα μας είναι έτοιμα!
Καλή απόλαυση!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: