Στόχος μας είναι μέσα από κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας να σας βοηθήσουμε να νιώσετε καλύτερα!

Πιστεύουμε πως κάθε άνθρωπος αλλά και οι ανάγκες του, οι επιθυμίες του και οι στόχοι του είναι μοναδικοί. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ιδιαίτερες ανάγκες, επιθυμίες και προσλαμβάνουσες. Δεν μπορούμε και δεν γίνεται να προσαρμόσουμε ένα και μόνο διατροφικό πρόγραμμα σε όλους. Δεν θα είναι επιτυχές και δεν θα επιφέρει σωστά αποτελέσματα. Οι διατροφικές μας απαιτήσεις καθορίζονται από το ύψος, το βάρος, την ηλικία, τις διατροφικές μας συνήθειες, το ιατρικό μας ιστορικό, τις αιματολογικές εξετάσεις, τον τρόπο ζωής και την ψυχολογική μας κατάσταση.

Ακούμε το θέμα που σας απασχολεί και με σεβασμό, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, εξατομίκευση, επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη θα σας φέρουμε κοντά στο στόχο σας. Μέσα από τη διατροφική εκπαίδευση που σας προσφέρουμε,  βήμα-βήμα θα αποκτήσετε τις γνώσεις και τις νέες συνήθειες που χρειάζεστε για να αναπτύξετε μία υγιή σχέση με το φαγητό. Επιπλέον, μαθαίνοντας να κάνετε έξυπνες διατροφικές επιλογές, μπορείτε τελικά να λειτουργείτε αυτόνομα φροντίζοντας τη διατροφή σας.

Το διαιτολογικό γραφείο της Μαρίας Μπασκίνη

Το διαιτολογικό γραφείο της Μαρίας Μπασκίνη βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι εξοπλισμένο με προηγμένα μηχανήματα για τη συνολική αλλά και την τμηματική ανάλυση της σύστασης του σώματος (σωματικό και υποδόριο λίπος, άλιπη μυϊκή μάζα, ανάλυση σωματικών υγρών και κατακρατήσεων). Επίσης, με τη βοήθεια δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων γίνεται αξιολόγηση του διατροφικού σας προφίλ, μέτρηση του βασικού αλλά και του συνολικού μεταβολικού ρυθμού.

Εάν βρίσκεστε εκτός Θεσσαλονίκης ή δυσκολεύεστε να μετακινηθείτε, υπάρχει και η δυνατότητα για διατροφή εξ αποστάσεως

διαιτολογικό γραφείο

5+1 λόγοι που μας επιλέγετε:

  • Γιατί στη συνεδρία μαζί σας λαμβάνουμε υπόψιν τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες: τόσο το ιατρικό ιστορικό όσο και τις διατροφικές συνήθειες και τους ρυθμούς ζωής σας. Τα προγράμματα διατροφής είναι πάντα εξατομικευμένα!
  • Γιατί γίνεται αξιολόγηση του μεταβολισμού και της σύστασης του σώματος (λιπώδης ιστός, μυική μάζα, υγρά σώματος, κατακρατήσεις υγρών) με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
  • Γιατί εφαρμόζουμε μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία και ευεξία. Αυτό σημαίνει πως μελετούμε όλες τις πλευρές της ζωής σας καθώς και συνήθειες που συνδέονται με το φαγητό. Μέσα από τη διαδικασία της αυτογνωσίας προσπαθούμε σταδιακά να ανακαλύψουμε την αιτία του προβλήματος που προκαλεί τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
  • Γιατί στόχος μας μέσα από αυτήν τη συνεργασία είναι να έχετε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σας ταιριάζει 100%. Που θα είναι ικανό, με μικρές δικές σας αλλαγές στη διατροφή, να προσαρμοστεί, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, στην καθημερινότητά σας επιτυγχάνοντας ένα μόνιμο αποτέλεσμα.
  • Γιατί μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας όποτε και όσο το έχετε ανάγκη.
  • Γιατί η διαιτολόγος – κλινική διατροφολόγος Μαρία Μπασκίνη έχει να επιδείξει μια παλέτα σπουδών και επαγγελματικής εμπειρίας που σας παρέχει ασφάλεια. Με προπτυχιακό στη Διατροφή από το University of Surrey, Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή από το New York University  και Διδακτορικό στην Νευροψυχολογία της Διατροφής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και βέβαια με «Βεβαίωση Νόμιμης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος» που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας. Συγχρόνως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ων εξελίξεων της επιστήμης της Διατροφής παρακολουθώντας σεμινάρια, συμμετέχοντας ως ομιλήτρια ή μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε επιστημονικά συνέδρια, και συγγράφοντας μόνη ή ως μέλος ομάδας επιστημονικά άρθρα. Βρείτε το βιογραφικό της διαιτολόγου εδώ

Πώς βελτιώνουμε τη διατροφική συμπεριφορά για μακρόχρονα αποτελέσματα

Ελάτε να βρούμε μαζί τι σας ταιριάζει. Να πάρετε την υγεία και την ευεξία στα χέρια σας. Να ανακαλύψουμε παρέα την αιτία του προβλήματος. Να σας συμβουλεύσουμε, να σας υποδείξουμε τρόπους και να σας καθοδηγήσουμε στο πως θα αποκτήσετε μια καλύτερη υγεία. Αυτό θα το επιτύχουμε τόσο μέσα από αλλαγές στο διαιτολόγιο και τη διατροφική σας συμπεριφορά. Ακόμη, μέσα από τη διαδικασία της αυτοπαρατήρησης, της αναγνώρισης καταστάσεων που πυροδοτούν την καταστρατήγηση της δίαιτας και τεχνικών που οδηγούν στην επιτυχημένη τήρηση της δίαιτας. Έτσι θα μπορέσουμε να διαχωρίσουμε τα συναισθήματα από το φαγητό αν αυτό αποτελεί τροχοπέδη.

Με απλές και αποδοτικές τεχνικές θα βρούμε μαζί ποια είναι η γενεσιουργός αιτία των διατροφικών σας προβλημάτων και πώς αυτά εμποδίζουν την κατάκτηση των στόχων σας. Έτσι θα μπορούμε να κατακτήσουμε ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και αυξημένα επίπεδα ενέργειας.

Αναλαμβάνουμε προγράμματα ισορροπημένης διατροφής (προσαρμογές ειδικών διατροφών όπως χορτοφαγικές και άλλες), αλλά και για εγκύους, για αθλητές, για παιδιά, για απώλεια βάρους (προσαρμογές κετογονικής δίαιτας, μονάδων κλπ) καθώς και περιστατικά που απαιτούν κάποια ειδική κλινική διατροφή. Μάθετε περισσότερα στις διατροφικές υπηρεσίες που παρέχουμε!

Ελάτε να αλλάξουμε μαζί διατροφικές συνήθειες!