Μαρία Μπασκίνη – PhD, MSc, RD | Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Στόχος μου είναι μέσα από κάποιες αλλαγές στη διατροφή σου να σε βοηθήσω να νιώσεις καλύτερα!

Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος αλλά και οι ανάγκες του, οι επιθυμίες του και οι στόχοι του είναι μοναδικοί. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ιδιαίτερες ανάγκες, επιθυμίες και προσλαμβάνουσες. Δεν μπορούμε και δεν γίνεται να προσαρμόσουμε ένα και μόνο διατροφικό πρόγραμμα σε όλους. Δεν θα είναι επιτυχές και δεν θα επιφέρει σωστά αποτελέσματα. Οι διατροφικές μας απαιτήσεις καθορίζονται από το ύψος, το βάρος, την ηλικία, τις διατροφικές μας συνήθειες, το ιατρικό μας ιστορικό, τις αιματολογικές εξετάσεις, τον τρόπο ζωής και την ψυχολογική μας κατάσταση.

Ακούω το θέμα που σε απασχολεί και με σεβασμό, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, εξατομίκευση, επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη σε φέρνω πιο κοντά στον στόχο σου. Μέσα από τη διατροφική εκπαίδευση που σου προσφέρω, βήμα-βήμα θα αποκτήσεις τις γνώσεις και τις νέες συνήθειες που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις μία υγιή σχέση με το φαγητό. Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι, μαθαίνοντας να κάνεις έξυπνες διατροφικές επιλογές, μπορείς τελικά να γίνεις ο διατροφολόγος του εαυτού σου και να λειτουργείς αυτόνομα φροντίζοντας τη διατροφή σου.

Το διαιτολογικό-διατροφολογικό μου γραφείο

Το διαιτολογικό-διατροφολογικό μου γραφείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι εξοπλισμένο με προηγμένα μηχανήματα για τη συνολική αλλά και την τμηματική ανάλυση της σύστασης του σώματος (σωματικό και υποδόριο λίπος, άλιπη μυϊκή μάζα, ανάλυση σωματικών υγρών και κατακρατήσεων). Επίσης, με τη βοήθεια δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων γίνεται αξιολόγηση του διατροφικού σου προφίλ, μέτρηση του βασικού αλλά και του συνολικού μεταβολικού ρυθμού.

Εάν βρίσκεσαι εκτός Θεσσαλονίκης ή δυσκολεύεσαι να μετακινηθείς, υπάρχει και η δυνατότητα για ραντεβού εξ αποστάσεως (online διατροφολόγος)

γραφείο διατροφολόγος Μαρία Μπασκίνη

5+1 λόγοι που μας επιλέγεις:

  • Στη συνεδρία μαζί σου λαμβάνω υπόψιν τις δικές σου ιδιαίτερες ανάγκες. Ως κλινική διατροφολόγος εξετάζω τόσο το ιατρικό ιστορικό όσο και τις διατροφικές συνήθειες και τους ρυθμούς ζωής σου. Τα προγράμματα διατροφής είναι πάντα εξατομικευμένα!
  • Ο μεταβολισμός και η σύσταση του σώματος σου (λιπώδης ιστός, μυϊκή μάζα, υγρά σώματος, κατακρατήσεις υγρών) αξιολογείται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
  • Εφαρμόζω μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία και την ευεξία. Αυτό σημαίνει πως μελετώ όλες τις πλευρές της ζωής σου καθώς και συνήθειες που συνδέονται με το φαγητό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακαλύπτουμε σταδιακά την αιτία του προβλήματος που προκαλεί τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
  • Στόχος μου μέσα από αυτή τη συνεργασία είναι να έχεις ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σου ταιριάζει 100%. Που θα είναι ικανό, με μικρές δικές σου αλλαγές στη διατροφή, να προσαρμοστεί, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, στην καθημερινότητά σου επιτυγχάνοντας ένα μόνιμο αποτέλεσμα.
  • Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου για απορίες και διευκρινίσεις.
  • Έχω να επιδείξω μια παλέτα σπουδών και επαγγελματικής εμπειρίας που σου παρέχει ασφάλεια. Με προπτυχιακό στη Διατροφή από το University of Surrey, Μεταπτυχιακό στην Κλινική Διατροφή από το New York University  και Διδακτορικό στην Νευροψυχολογία της Διατροφής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και βέβαια με «Βεβαίωση Νόμιμης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος» που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας. Συγχρόνως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ων εξελίξεων της επιστήμης της Διατροφής παρακολουθώντας σεμινάρια, συμμετέχοντας ως ομιλήτρια ή μέλος της οργανωτικής επιτροπής σε επιστημονικά συνέδρια, και συγγράφοντας μόνη ή ως μέλος ομάδας επιστημονικά άρθρα.

Πώς βελτιώνω τη διατροφική συμπεριφορά για μακρόχρονα αποτελέσματα

Έλα να βρούμε μαζί τι σου ταιριάζει. Να πάρεις την υγεία και την ευεξία στα χέρια σου. Να ανακαλύψουμε παρέα την αιτία του προβλήματος. Να σε συμβουλεύσουμε, να σου υποδείξουμε τρόπους και να σε καθοδηγήσουμε στο πως θα αποκτήσεις μια καλύτερη υγεία. Αυτό θα το επιτύχουμε τόσο μέσα από αλλαγές στο διαιτολόγιο και τη διατροφική σου συμπεριφορά. Ακόμη, μέσα από τη διαδικασία της αυτοπαρατήρησης, της αναγνώρισης καταστάσεων που πυροδοτούν την καταστρατήγηση της δίαιτας και τεχνικών που οδηγούν στην επιτυχημένη τήρηση της δίαιτας. Έτσι, θα μπορέσουμε να διαχωρίσουμε τα συναισθήματα από το φαγητό αν αυτό αποτελεί τροχοπέδη.

Με απλές και αποδοτικές τεχνικές θα βρούμε μαζί ποια είναι η γενεσιουργός αιτία των διατροφικών σου προβλημάτων και πώς αυτά εμποδίζουν την κατάκτηση των στόχων σου. Έτσι, θα μπορούμε να κατακτήσουμε ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και αυξημένα επίπεδα ενέργειας.

Αναλαμβάνουμε προγράμματα ισορροπημένης διατροφής (προσαρμογές ειδικών διατροφών όπως χορτοφαγικές και άλλες), αλλά και για εγκύους, για αθλητές, για παιδιά, για απώλεια βάρους (προσαρμογές κετογονικής δίαιτας, μονάδων κλπ.) καθώς και περιστατικά που απαιτούν κάποια ειδική κλινική διατροφή. Μάθε περισσότερα στις διατροφικές υπηρεσίες που παρέχουμε!

Έλα να αλλάξουμε μαζί διατροφικές συνήθειες! Κλείσε το ραντεβού σου με την κλινική διατροφολόγο online!