Το ομαδικό πρόγραμμα διατροφής Team SpirEAT –nourish to thrive είναι ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης.

Η διατροφή για θρέψη αλλά και απόλαυση!

Το να τρώει κάποιος είναι μια δραστηριότητα που πρέπει να μας δίνει απόλαυση και ταυτόχρονα θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ενεργειακές και θρεπτικές μας ανάγκες. Πολλοί από εμάς όμως «παλεύουμε» με το φαγητό και νιώθουμε αδύναμοι να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες που μας πάνε πίσω.

Εστιάζοντας στο Πώς και όχι στο Τι της Διατροφής!

Είμαι πάνω από 20 χρόνια στον χώρο της διατροφής. Μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάλαβα ότι το να γνωρίζουμε το τι πρέπει να τρώμε δεν είναι πάντα αρκετό για να μπορέσουμε να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες και να τις διατηρήσουμε. Ένιωθα ότι κάτι έλειπε στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς και απώλειας βάρους και έτσι ξεκίνησα μία σειρά από επιμορφώσεις που τελικά οδήγησαν στο διδακτορικό μου που είχε να κάνει με τη νευροψυχολογία της διατροφής.

ο φαύλος κύκλος

Σου φαίνεται γνώριμο;

Το να φας για να διαχειριστείς κάτι που σε απασχολεί μπορεί στιγμιαία να σε κάνει να νιώσεις καλά. Οι λόγοι όμως που σε έκαναν να φας παραμένουν ακόμη εκεί και συνήθως μετά από ένα υπερφαγικό επεισόδιο το πιθανότερο είναι να νιώθεις ενοχές και τύψεις, γιατί γνωρίζεις ότι τελικά έφαγες περισσότερο από αυτό που χρειαζόταν το σώμα σου. Αυτομαστιγώνεσαι και θυμώνεις με τον εαυτό σου που πάλι τα χάλασες και δεν έχεις τη δύναμη να ελέγξεις το τι τρως.

logo TeamSpirEat Ομαδικό Πρόγραμμα Διατροφής Μαρία Μπασκίνη

Η σχέση σου με τη διατροφή σου μοιάζει κάπως έτσι;

 • Έχεις κουραστεί να κάνεις συνέχεια δίαιτα;
 • Σκέφτεσαι συνέχεια τι πρέπει να φας και αυτό σου προκαλεί άγχος;
 • Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να τρώει χωρίς να πεινάει;
 • Κινείσαι σε έναν φαύλο κύκλο δίαιτας, υπερφαγίας, ενοχών και τύψεων;
 • Νιώθεις ότι δε θα κατάφέρεις ποτέ να απαλλαγείς από τα περιττά κιλα;
 • Νιώθεις αδύναμος στο να αντισταθείς στις λιγούρες;
 • Στην έντονη επιθυμία για φαγητό;
 • Δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο παρά μόνο το φαγητό που σου έχει μπει στο μυαλό;

Λόγω του ότι στο παρελθόν έχεις αποτύχει να αντισταθείς πιστεύεις ότι δεν έχεις τη δύναμη να αντισταθείς. Δεν είσαι ο μόνος και δεν είσαι μόνος και αυτό το Πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης είναι για σένα!

Όλοι κρύβουμε πιο πολλή δύναμη από αυτή που νομίζουμε.  Όσο και αβοήθητος και αδύναμος νιώθεις ως προς το φαγητό, μπορείς να κάνεις αλλαγές που θα σε απαλλάξουν από αυτό το μοτίβο!

Η συναισθηματική πείνα δεν καλύπτεται με φαγητό!

Μπορείς να βρεις εναλλακτικούς τρόπους να διαχειρίζεσαι την αναστάτωση που νιώθεις, να αποφεύγεις καταστάσεις που σε σαμποτάρουν, να μάθεις να αντιστέκεσαι στην λαιμαργία και να βάλεις τέλος στο συναισθηματικό φαγητό!

Ομαδικό Πρόγραμμα Διατροφής SpirEAT & Mindful Eating (Ενσυνείδητη Διατροφή)

Το ομαδικό πρόγραμμα TeamSpirEAT είναι ένα μία εναλλακτική προσέγγιση στη διατροφική εκπαίδευση που απευθύνεται κυρίως στα άτομα που έχουν κουραστεί να κάνουν συνέχεια δίαιτα. Το ομαδικό πρόγραμμα απώλειας βάρους TeamSpirEAT οδηγεί σε σωστότερες και πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και επιλογές, με απώτερο στόχο τη μόνιμη απαλλαγή των περιττών κιλών. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και πρακτικά εργαλεία εκπαιδευόμαστε και αλλάζουμε τη σχέση μας με το φαγητό. Μέσα από το mindful eating, την ενσυνείδητη διατροφή, μαθαίνουμε να:

 • απολαμβάνουμε το φαγητό μας
 • να καταναλώνουμε τις αγαπημένες μας τροφές χωρίς τύψεις, αλλά με γνώμονα την απόλαυση και τη φροντίδα του εαυτού μας
 • να αναγνωρίζουμε πότε πεινάμε πραγματικά, πότε βιώνουμε συναισθηματική πείνα και πότε έχουμε χορτάσει
 • να διαχειριζόμαστε τη μηχανική, αυτόματη κατανάλωση τροφής και το διαρκές τσιμπολόγημα

και όλα αυτά χωρίς να είμαστε σε πρόγραμμα «δίαιτας». Επαναπροσδιορίζουμε δηλαδή τη σχέση μας με το φαγητό!

Διάρκεια: 6 δίωρες εβδομαδιαίες ψηφιακές συναντήσεις μέσω υπολογιστή

Τι θα κάνουμε; Θα μάθουμε, θα πειραματιστούμε, θα κάνουμε ασκήσεις, βιωματικά παιχνίδια, γευσιγνωσία, θα μοιραστούμε σκέψεις και αισθήματα, και μέσα από όλα αυτά θα καταφέρουμε να “επαναπρογραμματίσουμε” τους τρόπους με τους οποίους σχετιζόμαστε με το φαγητό!

Ποιο είναι το κόστος; Το κόστος για τις 6 δίωρες ψηφιακές συναντήσεις ανέρχεται στα 230 ευρώ και συμπεριλαμβάνει τις συναντήσεις μας και το kit με όλο το εκπαιδευτικό υλικό που έχουμε ετοιμάσει για τη διάρκεια του προγράμματος!

Σε ποιους απευθύνεται το Ομαδικό Πρόγραμμα Διατροφής Team SpirEat!

Το πρόγραμμα Team Spireatnourish to thrive απευθύνεται σε όσους:

 • Ξέρουν τι είναι καλό να φάνε, άλλα τελικά θα επιλέξουν για κάποιο λόγο να φάνε κάτι άλλο.
 • Μπερδεύουν το πότε πεινούν πραγματικά και το πότε βιώνουν μια λιγούρα.
 • Αυταπατώνται πείθοντας τον εαυτό τους ότι τρώγοντας ελάχιστα θα φτάσουν γρηγορότερα στην πολυπόθητη απώλεια βάρους.
 • Φοβούνται το αίσθημα της πείνας.
 • Αποζητούν την υπερπληρότητα του φαγητού.
 • Νιώθουν αδικία ως προς το τι τρώνε οι ίδιοι σε σχέση με το τι τρώνε οι άλλοι.
 • Διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με το φαγητό.

Σε ένα περιβάλλον γεμάτο διατροφικούς πειρασμούς αλλά και σε ένα περιβάλλον γεμάτο επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως το άγχος και η κακή διάθεση πώς μπορούμε να χάσουμε ή να διατηρήσουμε το βάρος μας όταν δυσκολευόμαστε;   Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τους λόγους, δηλαδή τους γνωστικούς μηχανισμούς, που οδηγούμαστε σε μία δυσλειτουργική διατροφική συμπεριφορά και αυτό ακριβώς θα κάνουμε!

Συχνές Ερωτήσεις

Το SpirEAT είναι πρόγραμμα απώλεια βάρους; Θα ακολουθήσουμε δηλαδή ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής; 

Όχι και ναι! Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δε δίνεται ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής, αλλά γενικές οδηγίες και συμβουλές  που θα συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Μπορεί ο στόχος μέσα από το πρόγραμμα αυτό να μην είναι η απώλεια βάρους, είναι όμως ένα παράπλευρο ευχάριστο αποτέλεσμα του νέου τρόπου που σχετιζόμαστε με το φαγητό! Το καλύτερο; Διαρκεί για πάντα!

Τι θα κάνουμε σε αυτές τις συναντήσεις; 

Στην αρχή του προγράμματος θα σας αποσταλεί ένα SpirEAT kit, ένα κουτί με όλο το υλικό που θα χρειαστούμε για τις συναντήσεις μας! Μέσα

nutrition kit

από ασκήσεις και πειραματισμούς στόχος είναι να μπορέσει ο  καθένας να κατανοήσει ποιοι είναι οι γνωστικοί μηχανισμοί που την/τον οδηγούν στην προβληματική διατροφική της/του συμπεριφορά, καθώς δεν είναι για όλους οι ίδιοι λόγοι! Για κάθε επόμενη συνάντηση ο κάθε συμμετέχοντας καλείται να εξασκήσει αυτά που συζητήθηκαν στη συνάντηση, μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις.

Είναι δηλαδή “μάθημα” για τη διατροφή;

Το να γνωρίζουμε το τι πρέπει να τρώμε δεν είναι πάντα αρκετό για να μπορέσουμε να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες και να τις διατηρήσουμε. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα το διδακτορικό μου στη νευροψυχολογία της διατροφής, ώστε να μελετήσω τους λόγους που επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά! Μοιραία θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη διατροφή, κυρίως όμως θα μάθουμε για τη δική μας μοναδική σχέση με τη διατροφή και πώς μπορούμε να πάψουμε εμείς οι ίδιοι να μπαίνουμε εμπόδιο σε αυτήν. Με λίγα λόγια δεν εστιάζουμε στο “τι” αλλά στο “πώς”.

Δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη, πειράζει;

Σίγουρα θα ήταν ωραία να μπορούσαμε το πρόγραμμα αυτό να το κάνουμε από κοντά όλοι μαζί! Από την άλλη, το γεγονός ότι το κάνουμε ψηφιακά μέσω Zoom δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής και σε ανθρώπους που βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης, το οποίο μου δίνει πολλή χαρά γιατί είναι πολλοί πελάτες μου που βρίσκονται εκτός πόλης και θα ήταν κρίμα να το στερηθούν εφόσον θέλουν να συμμετέχουν!

Γενικώς θέλω να χάσω κιλά. Τι να προτιμήσω; Το πρόγραμμα SpirEAT ή ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής μαζί σου;

Το TeamSpirEat είναι ένα ομαδικό, βιωματικό, ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης που απευθύνεται στα άτομα που έχουν κουραστεί να κάνουν «δίαιτα».  Το TeamSpirEat αποτελεί μια εναλλακτική λύση που θα σε βοηθήσει να επαναπρογραμματίσεις τη σχέση σου με το φαγητό χωρίς όμως να κάνεις «δίαιτα». Θα μάθεις να αναγνωρίζεις πότε πεινάς, να διακρίνεις πότε έχεις χορτάσει και να απολαμβάνεις το φαγητό σου. Θα εξασκηθείς σε όλα αυτά μέσα από βιωματικές ασκήσεις. Στόχος μας είναι να αποκτήσεις μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή μέσα και αργά και σταθερά θα χάσεις το παραπανίσιο βάρος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα «δίαιτας». Από την άλλη πλευρά το εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής αποτελεί ένα δομημένο απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις ανάγκες, προτιμήσεις, ρυθμό ζωής και ιατρικό προφίλ του ατόμου. Είναι 2 διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν να κάνουν με το τι προτιμάει και ταιριάζει στον καθένα.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με διατροφικές διαταραχές;

Το πρόγραμμα TeamSpirEAT δεν απευθύνεται σε άτομα που υποφέρουν από ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές, όπως νευρική ανορεξία ή νευρική βουλιμία, καθώς είναι καταστάσεις που απαιτούν άλλου τύπου προσέγγιση και η παρακολούθηση των περιστατικών αυτών πραγματοποιείται πάντα σε συνεργασία με ειδικό ψυχικής υγείας.

Τι χρειάζεται να κάνω εγώ;

Μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση συμμετοχής παρακάτω και θα έρθω σε επαφή μαζί σου! Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας οπότε μην αργείς! Κατά τα άλλα να έρθεις με όρεξη… για μια καλύτερη σχέση με τη διατροφή σου.Μια σύνδεση ίντερνετ και μια κάμερα είναι όλα όσα θα χρειαστεί κανείς και θα σου στείλουμε οδηγίες για όλα τα υπόλοιπα!

Άφησέ μας τα στοιχεία σου και ενημερώσου πρώτος/η για τον επόμενο κύκλο του Προγράμματος Ομαδικής Διατροφής TeamSpirEAT!

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου ομάδα TeamSpirEAT με ελάχιστο αριθμό ατόμων τα 5 άτομα.

Για απορίες μπορείς να επικοινωνήσεις ηλεκτρονικά στο info@baskini.gr είτε τηλεφωνικά στο +30 2310 229099.