Διατροφή και Γονιμότητα

Γιατί είναι η διατροφή σημαντική για τη γονιμότητα;

Η σωστή διατροφική φροντίδα προ της σύλληψης επηρεάζει την καλή πορεία της εγκυμοσύνης. Μπορεί η υπηρεσία «Διατροφή και Γονιμότητα» να μπήκε κάτω από τη γυναικεία υγεία, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι είναι κάτι που αφορά τόσο τη γυναίκα όσο και τον άντρα. Είναι σημαντικό πριν από τη σύλληψη να είναι και οι δύο σε καλή διατροφική κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο βελτιώνουμε τη γονιμότητα, αλλά και το διατροφικό status, το οποίο αποτελεί τη βάση για μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη και θέτει τα θεμέλια για την καλή υγεία της επόμενης γενιάς. Ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή αναπαραγωγική υγεία, επηρεάζοντας την ποιότητα του σπέρματος και των ωαρίων, τη λειτουργία των ωοθηκών και την εμφύτευση του εμβρύου.

Διατροφή και Γονιμότητα

Γνωρίζουμε ότι το ενδομήτριο περιβάλλον (δηλαδή το περιβάλλον μέσα στη μήτρα) μπορεί να «προγραμματίσει» ασθένειες που θα εμφανιστούν κατά τη μετέπειτα-ενήλικη ζωή του εμβρύου. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ενδομήτριου περιβάλλοντος.  Δεν το επηρεάζουν μόνο οι διατροφικές επιλογές που κάνουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και οι διατροφικές επιλογές που κάνουμε κατά την περίοδο πριν από τη σύλληψη. Συγκεκριμένα, η προετοιμασία και το πλάνο για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή ξεκινά αρκετό διάστημα πριν από τη σύλληψη και ιδανικά 3 μήνες πριν (Stephenson et al., 2018).

Μάθε περισσότερα τόσο για τη γυναικεία όσο και για την αντρική γονιμότητα.

Έλα να δημιουργήσουμε μια διατροφή προσαρμοσμένη ειδικά σε εσένα ώστε να αποτελέσει ουσιαστικό σύμμαχο στην ζωή σου! Είσαι μόλις ένα βήμα μακριά. Επικοινώνησε μαζί μου.