Ομαδικά προγράμματα διατροφής – πώς λειτουργούν;

Τα ομαδικά προγράμματα διατροφής πάνω στην απώλεια βάρους αποτελούνται από 4-8 άτομα με συντονίστρια την διαιτολόγο Μαρία Μπασκίνη. Στόχος κάθε ομαδικού session είναι, μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση και την επικοινωνία, να αποκτήσουμε γνώσεις ο ένας από τον άλλον, να στηρίξουμε τις προσπάθειες εκατέρωθεν και να αλλάξουμε συμπεριφορές που μπλοκάρουν και φρενάρουν την επίτευξη του στόχου μας.group session symbol ομαδική διατροφική εκπαίδευση

Πρόκειται για μία εναλλακτική προσέγγιση στη διατροφική εκπαίδευση που απευθύνεται κυρίως στα άτομα που έχουν κουραστεί να κάνουν συνέχεια δίαιτα και να μη βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα ομαδικά sessions απώλειας βάρους οδηγούν σε σωστότερες και πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες και επιλογές, με απώτερο στόχο τη μόνιμη απαλλαγή των περιττών κιλών. Εκπαιδευόμασε ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη σχέση μας με το φαγητό. Μέσα από το mindful eating, την ενσυνείδητη διατροφή, μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε το φαγητό, να αναγνωρίζουμε πότε πεινάμε πραγματικά και πότε έχουμε χορτάσει. Δε χρειάζεται, αν δεν επιθυμεί ο συμμετέχων, να έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Ο καθένας ξεχωριστά θέτει συγκεκριμένους στόχους για τον εαυτό του, μέσα σε ένα πλαίσιο ομάδας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα απαλλαγούμε από συνήθειες του παρελθόντος που μας κρατάνε πίσω και ταυτόχρονα θα καταφέρουμε  να δημιουργήσουμε νέες που θα μας φέρουν πιο κοντά στον στόχο μας. Αργά και σταθερά θα πετύχουμε μια μόνιμη απώλεια βάρους, χωρίς να αισθανόμαστε τον περιορισμό της δίαιτας.

Τα οφέλη της ομάδας:

  • Κάθε μέλος της ομάδας μοιράζεται τους προβληματισμούς και τις γνώσεις του. Στη συνέχεια αναλύονται οι πληροφορίες και τα δεδομένα από τα μέλη και τη συντονίστρια με σκοπό να βρεθούν εναλλακτικές προσεγγίσεις και να ξεπεραστεί το εκάστοτε πρόβλημα.
  • Η ομάδα προάγει κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.
  • Η ομάδα μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχουν και άλλα άτομα που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Ότι δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα και πως όλοι μαζί προσπαθούμε για έναν κοινό στόχο.
  • Η ομάδα συμβάλλει στην ενίσχυση της πίστης στον εαυτό μας και την αυτοπεποίθησή μας, ενώ ενθαρρύνεται επιτυχώς η προσπάθειά μας.
  • Η μεταξύ μας συναναστροφή και η ενδελεχής κριτική μεταξύ των μελών βοηθά τον καθένα να συνειδητοποιήσει πράγματα για τον εαυτό του σε σχέση με το φαγητό.
  • Έρευνες δείχνουν πως το να μοιραζόμαστε τα αισθήματα και τις εμπειρίες μας με άλλους βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του άγχους και της ενοχής.
  • Μέσα από την ομάδα το άτομο συνειδητοποιεί πως ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του, τις πράξεις του και τις επιλογές του.
  • Η συντονίστρια προσφέρει στήριξη και καθοδήγηση στα μέλη με σκοπό να πάρουν αποφάσεις και να δράσουν αποτελεσματικά βελτιώνοντας την υγεία και την ευεξία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου

το ομαδικό πρόγραμμα διατροφής Team SpirEAT!

team spireat