Ένα τουρλού λαχανικών με χειμωνιάτικα λαχανικά εποχής, γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά!
Υλικά για 5 μερίδες τουρλού (περίπου 450γρ η κάθε μερίδα)
- 500γρ άσπρα μανιτάρια
- 1 μεσαίο κουνουπίδι (750γρ)
- 1 μικρό μπρόκολο (300γρ)
- 7 μεσαία καρότα (500γρ)
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 2 κρεμμύδια (240γρ)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 200γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 αυγό
- 100γρ κίτρινο τυρί τριμμένο light
*Σημείωση: δε χρειάζεται νερό, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα ίδια νερό
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε, καθαρίσουμε και κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια τα λαχανικά, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί και το αυγό
- Χύνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα λαχανικά
- Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180oC (356oF)
Και το τουρλού λαχανικών είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Winter Ratatouille
A ratatouille made with seasonal winter vegetables high in vitamins, minerals, and phytochemicals!
Ingredients for 5 portions (each one weighs approximately 450g)
- 500g button mushrooms
- 1 medium cauliflower (750g)
- 1 small broccoli (300g)
- 7 medium carrots (500g)
- 1 kg sweet potatoes
- 2 onions (240g)
- 1 pinch salt
- 1 pinch black pepper
- 1 pinch turmeric
- 200g Greek style yogurt 2% fat
- 1 egg
- 100ggrated cheeselight Gouda-like
*Note: you do not need to add extra water, because the vegetables will
Procedure
- Wash all vegetables and peel the carrots, sweet potatoes and onions
- Cut in small pieces
- Mix in a bowl the yogurt, cheese, and egg
- Pour the mixture on top of the vegetables
- Add the spices
- Mixallingredientstogether
- Bake in the oven for about 1 hour at 180oC (356oF)
Ready!
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.