Υγιεινή Μους Σοκολάτας
Σήμερα σου ετοίμασα μια υγιεινή και θρεπτική μους σοκολάτας που θα σε ξετρελάνει!
Υλικά για 6 μερίδες (κάθε μερίδα ζυγίζει περίπου 100γρ):
- 500mL γάλα 1,5% λιπαρά
- 2 κ.σ. ταχίνι ολικής (40γρ)
- 2 κ.σ. μέλι (50γρ)
- 30γρ κορν φλάουερ
- 10γρ κακάο
- 40γρ κουβερτούρα
Για στόλισμα μπορείς να προσθέσεις διάφορα φρούτα που σου αρέσουν.
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι
- Κατεβάζουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια καλά μέχρι να αρχίζει να πήζει
- Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας
- Ρίχνουμε το μίγμα σε μικρά μπολάκια
- Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’
- Στολίζουμε από πάνω με φρέσκα φρούτα εποχής
Και η Μους Σοκολάτας είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
Chocolate Mousse with Tahini and Honey
A nutritious chocolate mousse that you will love!
Ingredients for 6 portions (each portion weighs approximately 100g):
- 500mL semi-skimmed milk
- 2 Tbsp tahini paste (40g)
- 2 Tbsp honey (50g)
- 30g corn flour
- 10g raw cacao powder
- 40g dark chocolate
You can garnish it with any seasonal fruits you like.
Procedure:
- Warm the milk in a pan
- Lower the heat on the stove, pour all the ingredients into the pan, and stir well until the mixture starts to thicken
- Turn off the stove
- Pour the mixture into small serving bowls
- Once they cool down put them in the fridge for 30’
- Decorate with fresh seasonal fruits
And our plate is ready!
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.