Το κλασικό και αγαπημένο ψητό κοτόπουλο σε μια φανταστική παραλλαγή!
Μία εναλλακτική πρόταση με ιδιαίτερη γεύση για να μη νιώθεις ότι τρως συνέχεια το ίδιο και το ίδιο!
Υλικά για 1 άτομο
- 1 στήθος κοτόπουλο (περίπου 250γρ)
- 25mL σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
- χυμό από ½ λεμόνι
- χυμό από ½ lime
- ξύσμα λεμονιού
- ξύσμα lime
- 10γρ μέλι
- 1 πρέζα θυμάρι
- 1 πρέζα κουκουρμά
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο στη μέση για να γίνει πιο λεπτό
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με τη σάλτσα σόγιας και σωτάρουμε από 5’ την κάθε πλευρά
- Χύνουμε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό lime, το ξύσμα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 10’ σε αυτό το ζουμί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και ψήνουμε το κοτόπουλο για άλλα 5-10’ μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και να καραμελώσει το κοτόπουλο.
- Σερβίρουμε!
Μία μερίδα κοτόπουλο έχει
319kcal, 59,1γρ πρωτεΐνη, 3,2γρ λιπαρά, 10,5γρ υδατάνθρακες, 0,2γρ φυτικές ίνες
Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.