Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, τυρί άσπρο light και πολύχρωμα λαχανικά

Μια πολύχρωμη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολλά θρεπτικά συστατικά!

Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, τυρί άσπρο light και πολύχρωμα λαχανικά

Για ρίξτε μια ματιά παρακάτω ή  στο βίντεο

Υλικά για 1 μερίδα

  • 100γρ βρασμένη κινόα (25γρ ωμή)
  • 50γρ βρασμένα ρεβίθια (25γρ ωμά)
  • 1 μεγάλη χούφτα ρόκα (50γρ)
  • 1 κ.σ. ελιές ροδέλες (20γρ)
  • 1 σπιρτόκουτο τυρί τύπου φέτα light (30γρ)
  • ¼ κομμένο κρεμμύδι
  • 6-7 ντοματίνια
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 μικρό ωμό καρότο

Υλικά για το dressing

  • 4-5 ντοματίνια
  • 4 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, τυρί φέτα και πολύχρωμα λαχανικά

Εκτέλεση

  • Βράζουμε χωριστά τη κινόα και τα ρεβίθια και τα αφήνομε να κρυώσουν
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ρόκα και από πάνω αρχίζουμε και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το ένα δίπλα στο άλλο
  • Χτυπάμε τα υλικά του salad dressing στο multi και το ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Και…έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, τυρί άσπρο light και πολύχρωμα λαχανικά

Quinoa and chickpea salad with feta cheese

Α delicious light meal, full of antioxidants, flavor and essential nutrients?

Take a quick look below.

salad with chickpeas and quinoa

Ingredients for 1 portion

  • 100g cooked quinoa (25g raw)
  • 50g cooked chickpeas (25g raw)
  • 1 handful rucola (50g)
  • 1 matchbox-sized feta cheese reduced fat
  • ¼ onion cut intο pieces
  • 6-7 cherry tomatoes
  • 1 small cucumber
  • 1 small raw carrot

Ingredients for the salad dressing

  • 4-5 cherry tomatoes
  • 4 fresh spearmint leaves
  • 1 teaspoon olive oil
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch black pepper

Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, τυρί άσπρο light και πολύχρωμα λαχανικά

Procedure

  • Boil the quinoa and the chickpeas separately and let them cool down
  • In a bowl, put the rucola and on top start adding all the ingredients side by side
  • In a blender, blend the ingredients of the salad dressing and pour on top of the salad
  • Mix all ingredients together

And…Ready!

1 portion yields 360kcal, 18g protein, 10.9g fat, 47.4g carbs and 12.9g fiber

 

Για περισσότερες υγιεινές σαλάτες με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.