Σούπα με καρότο, πράσα και τζίντζερ – μία εύκολη και νόστιμη συνταγή τόσο για το καθημερινό μας τραπέζι όσο και για πρώτο πιάτο σε γεύμα με φίλους!

Υλικά για 4 μερίδες

  •  1 κιλό καρότα
  • 3 μεσαία πράσα
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο 1/2 αντίχειρα
  • λίγο αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
σούπα με καρότο

Προετοιμασία

  • Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πράσα και το τζίντζερ και τα κόβουμε σε κομμάτια
  • Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και βράζουμε στην κατσαρόλα για 25 λεπτά
  • Έπειτα ανοίγουμε την κατσαρόλα, αλέθουμε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει η σούπα μια βελούδινη υφή και σερβίρουμε στο πιάτο
  • Στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στην κάθε μερίδα.

Σούπα με καρότο, πράσα και τζίντζερ

Καλή απόλαυση!

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

 

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.