Ψαρονέφρι με ξύδι μπαλσάμικο και πορτοκάλι
Μία ελαφριά και νόστιμη συνταγή!
Υλικά για 5 άτομα
- 1 κιλό ψαρονέφρι σε κομμάτια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100mL ξύδι μπαλσάμικο
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- δενδρολίβανο

Εκτέλεση
-
- Τοποθετούμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το ψαρονέφρι για 5’ από τη μία πλευρά και άλλα 5’ από την άλλη
- Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τον χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά και ψήνουμε για άλλα 15΄μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
- Έτοιμο!!
Καλή απόλαυση!!
Μία μερίδα ψαρονέφρι έχει
288kcal, 45γρ πρωτεΐνη, 7,3γρ λιπαρά, 6,5γρ υδατάνθρακες, 0,6γρ φυτικές ίνες
όλη η συνταγή έχει
1439kcal, 225,7γρ πρωτεΐνη, 36,9γρ λιπαρά, 32,4γρ υδατάνθρακες, 3,1γρ φυτικές ίνες
Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.