Δεν ξέρετε τι να δώσετε στα παιδιά σας για κολατσιό στο σχολείο ή εσείς θέλετε να πάρετε κάτι στη δουλειά σας για να σας δώσει ενέργεια; Σας έχω τα τέλεια, χορταστικά και πανεύκολα  τυρόψωμα!

Υλικά (βγαίνουν περίπου 18 τεμάχια)

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής αλέσεως

2 αυγά

300mL γάλα 1,5% λιπαρά

400γρ τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

1 κ.γ. κοφτό κουκουρμά

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Δεντρολίβανο προαιρετικό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί

Αφήνουμε το μίγμα να μείνει για 30’

Πλάθουμε σε μπάλες με τη βοήθεια από 2 κουτάλια γιατί η ζύμη κολλάει

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40’

Έτοιμα!!

*Αν θέλετε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σαν ψωμάκι για σάντουιτς!

Όλη συνταγή έχει 2905kcal, 207,7γρ πρωτεΐνη, 90γρ λιπαρά, 305γρ υδατάνθρακες, 43,5γρ φυτικές ίνες

WHOLEWHEAT CHEESEBREAD

You do not know what school snack to give to your child or you want a snack that will give you sustainable energy while at work? Here is a recipe for delicious, healthy and easy cheesebreads!

Ingredients (makes about 18 pieces)

500g self-raising wholewheat flour

2 eggs

300mL semi-skimmed milk

400g grated lowfat cheese

1 tsp turmeric

1 pinch salt

1 pinch black pepper

Rosemary (optional)

Procedure

Mix all ingredients together until it becomes a homogeneous dough

Let the dough rest for 30’

Shape the dough in small balls with the help of 2 spoons (because the dough is a little sticky)

Bake in the oven at 180°C for 40’

Ready!!

*If you want, you can also slice cheesebreads in the middle and use them as a bread for sandwiches.

Each cheesebread yields 165kcal, 11.5g protein, 5g fat, 17g carbs and 2.4g fiber

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.