Ένα τέλειο καλοκαιρινό γεύμα με 3 υλικά, πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Γαύρος στο φούρνο λοιπόν με γέμιση από πιπεριές φλωρίνης!

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής αυτής που βγάζει 5 μερίδες

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά μικρά κομματάκια
  • μαύρο πιπέρι
  • κουκουρμά
  • ρίγανη
  • 10 κ.σ. σάλτσα σόγιας φτιαγμένη από ζυμωμένη σόγια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
γαύρος στο φούρνο με πιπεριές

Παρασκευή

  • Κόβουμε τα κεφάλια και βγάζουμε τα εντόσθια του γαύρου (εγώ συνήθως ζητάω από τον ψαρά να μου το κάνει)
  • Ξεπλένουμε καλά τον γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι και σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε τις κομμένες πιπεριές , το πιπέρι, τον κουκουρμά, τη ρίγανη και τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε για 10-15’ μέχρι να μαραθεί η πιπεριά σε σιγανή φωτιά
  • Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη
  • Παίρνουμε έναν-έναν γαύρο και βγάζουμε το κόκκαλο τραβώντας το κόκκαλο από την ουρά προς το κεφάλι (φροντίζοντας να μείνει ο γαύρος ενωμένος)
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τα ανοιγμένα φιλέτα γαύρου (από κάτω είναι το μέρος του γαύρου με την πέτσα)
  • Πάνω από τον γαύρο βάζουμε πιπεριά με ένα κουταλάκι και μετά από επάνω βάζουμε έναν άλλο γαύρο –του οποίου η ραχοκοκαλιά έχει αφαιρεθεί- (αυτή τη φορά το μέρος του γαύρου με την πέτσα είναι από πάνω)
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  • Στο τέλος ψεκάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο από πάνω και βάζουμε λίγο νερό στο ταψί
  • Βάζουμε το γαύρο στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180° για 10’ σκεπασμένο με λαδόκολλα και μετά βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5’
  • Προαιρετικά από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη ή/και κρεμμύδι.
γαύρος στο φούρνο
πίνακας διατροφικής αξίας γαύρος με πιπεριές

Μετά τη συνταγή με το γαύρο στο φούρνο σας άνοιξε η όρεξη για καλοκαιρινές συνταγές; Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτούς του φανταστικούς καλοκαιρινούς κολοκυθοκεφτέδες (μόνο με 22 θερμίδες- αντί για .. 180) !!

Ακολουθήστε μας στο λογαριασμό μας στο Instagram για tips/tricks και νέες συνταγές και στο λογαριασμό μας στο Facebook για νέα άρθρα! Έχετε κάποια απορία, ιδέα ή θέλετε απλώς να μοιραστείτε κάτι μαζί μου! Στείλτε μου ένα μήνυμα!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.