Ένα πανεύκολο πρωινό ή σνακ που θα σε δροσίσει και θα σου δώσει ενέργεια! Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πολυφαινόλες και ουσίες με αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Υλικά για 10 μερίδες

• 1 κ.σ. βρώμη (15γρ)
• 1 κ.γ. μέλι (10γρ)
• 10 κεράσια (60γρ χωρίς κουκούτσι)
• 2 φύλλα δυόσμου
• 100γρ γιαούρτι 2% λιπαρά

Παρασκευή
• Ανακατεύουμε τη βρώμη με το μέλι και τοποθετούμε το μίγμα αυτό σε ένα μικρό ποτήρι
• Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη τα κεράσια (αφού τους έχουμε αφαιρέσει πρώτα τα κουκούτσια), το δυόσμο και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
• Χύνουμε το μίγμα στο ποτήρι πάνω από το μίγμα βρώμης
• Στολίζουμε με ένα φύλλο δυόσμου (γιατί το μάτι θα πρέπει να χορτάσει και αυτό!)
• Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες

Καλή απόλαυση!!

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Ποτηράκι με γλύκισμα απο γιαούρτι και φράουλες και κεράσια γύρω γύρω
διατροφικός πίνακας για γλύκισμα με γιαούρτι και κεράσι
Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.