Μία πεντανόστιμη, θρεπτική και vegan (αν δε βάλετε το γιαούρτι!) συνταγή κολοκυθόσουπα με πορτοκαλί κολοκύθα.
Υλικά για 8 μερίδες κολοκυθόσουπα (περίπου 350mL ανά μερίδα)
- 1 κολοκύθα (περίπου 3 κιλά)
- 3 καρότα (130γρ)
- 2 ξερά κρεμμύδια (240γρ)
- 3 μεσαίες πατάτες (450γρ)
- Λίγο φρέσκο τζίντζερ (3γρ)
- 8 ποτήρια νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 πρέζα κουρκουμά
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 8 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά (320γρ) -προαιρετικό
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε την κολοκύθα τη βάζουμε ολόκληρη στον φούρνο και τη ψήνουμε για 40΄στους 180 οC
- Μετά με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα της
- Βάζουμε την κολοκύθα, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και το νερό) στη χύτρα ταχύτητας
- Μαγειρεύουμε για 15’
- Μόλις κρυώσει ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά
- Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το γιαούρτι και στολίζουμε φύλλα δυόσμου
Καλή απόλαυση!

HEALTHY VEGAN PUMPKIN SOUP
A healthy, delicious and vegan (if you do not add the yogurt) recipe with pumpkin.
Ingredients for 8 portions (about 350mL per portion)
- 1 pumpkin (about 3 kg -6.6lbs)
- 3 carrots (130g)
- 2 onions (240g)
- 3 medium potatoes (450g)
- A small piece fresh ginger root (3g)
- 8 glasses of water
- 1 pinch salt
- 1 pinch black pepper
- 1 pinch turmeric
- 8 Tbsp olive oil
- Few fresh spearmint leaves
- 8 Tbsp strained yogurt 2% fat (320g) -optional

Procedure
- -Wash the pumpkin thoroughly, put in the oven and bake for 40’ at 180 οC (356 oF)
- -With a spoon, remove the flesh of the pumpkin
- -Put the pumpkin, the carrots, the onions, the potatoes, the ginger, the spices and water in the pressure cooker
- -Cook for 15΄
- -When the pressure cooker has cooled down, open the lid, add olive oil and blend with a hand blender all ingredients
- -Serve the soup in a plate, add yogurt and decorate with spearmint leaves
Enjoy!
1 portion pumpkin soup yields 284kcal, 7.7g protein, 14.7g fat, 34.2g carbs and 4.3g fiber
Δοκίμασε επίσης και τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά με κρέμα κολοκυθιού.

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.





















