Ετοιμάσου για μια πεντανόστιμη vegan συνταγή που συνδυάζει ριζότο με μανιτάρια.

Υλικά για 4 μερίδες (κάθε μερίδα ζυγίζει 300γρ) ingredients for healthy mushroom risotto

  • 1 κρεμμύδι (150γρ)
  • 20γρ ελαιόλαδο
  • Ρύζι ολικής για ριζότο και γεμιστά (200γρ)
  • 100mL κόκκινο κρασί
  • 400mL βραστό νερό
  • 500γρ μανιτάρια
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50γρ γαλοτύρι -προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε λίγο με το κρεμμύδι και το λάδι
  2. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να το ρουφήξει
  3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα μανιτάρια (κάποια μανιτάρια τα έχουμε ψιλοκόψει και κάποια είναι ολόκληρα) και τα γυρίζουμε 2-3 φορές
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βραστό νερό και το αλάτι και το πιπέρι
  5. Μόλις βράσει το ρύζι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα
  6. Ανακατεύουμε, κλείνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε το καπάκι για να «δέσει» το ριζότο για 30’
  7. Σερβίρουμε στο πιάτο και στολίζουμε με τον μαϊντανό και προαιρετικά προσθέτουμε το γαλοτύρι

healthy wholegrain risotto with mushrooms

Το ριζότο με μανιτάρια είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

nutrition analysis risotto with mushrooms

nutrition analysis risotto with mushrooms and creamed sheep's cheese

Risotto with mushrooms

 

Get ready for a delicious vegan recipe that combines risotto and mushrooms.

wholegran risotto with mushroom and cream cheese

1 onion (150g)
20g olive oil
Brown rice for risotto and stuffed vegetables (200g)
100mL red wine
400mL boiled water
500g mushrooms
1 pinch freshly grated pepper
1 pinch salt
Juice from 1 lemon
Lemon zest from 1 lemon
A few chopped parsley leaves
50g creamed goat and sheep cheese (galotiri)-optional

1. Finely chop the onion and sauté it with the olive oil. Once it has been sauteed add
the rice and mix
2. Add the red wine and simmer until the wine is absorbed
3. Once the wine is evaporated, we add the boiled water, the mushrooms (half of the
mushrooms are sliced and the other remain whole), the spices
4. Once the rice has been boiled, we add the lemon juice and zest
5. We stir all the ingredients in the pan, turn off the hot plate, place the lid on the pan,
leave it on the warm hot plate and let the risotto “bond” for 30’
6. Serve on a dish and add the parsley leaves. Optionally you can add cheese

Enjoy!

 

Δες επίσης:

Light Καρμπονάρα

Αλμυρές αυγοφέτες με αβοκάντο

Αυγό μάτι με πέστο

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.