Μία δροσερή και θρεπτική σαλάτα
Η κρύα σαλάτα με φασόλια ροβίτσα, ρύζι και αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι. Δες παρακάτω πώς την φτιάχνω και δοκίμασε τη συνταγή κι εσύ.
Υλικά για 7 μερίδες (220γρ η κάθε μερίδα):
- 250γρ ρύζι (μιξ ρυζιών καστανού, κόκκινου και άγριου)
- 200γρ φασόλια ροβίτσα
- 1 αβοκάντο
- 4 μικρές ντομάτες
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το ρύζι και τη ροβίτσα για 1 ώρα σε νερό
- Πετάμε το νερό και βράζουμε το ρύζι και τη ροβίτσα σε 5 ποτήρια νερό για 30’ περίπου, σβήνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 30’ μέχρι να ρουφήξουν τα νερά τους και να κρυώσουν λίγο
- Kόβουμε το αβοκάντο και τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια
- Ρίχνουμε το ρύζι και τη ροβίτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά
Και η κρύα σαλάτα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση.
A refreshing and nutritious salad
This cold salad with mung beans, rice, and avocado is just what you need for summer. Check out the recipe below and give it a try yourself!
Ingredients for 7 portions (220g each portion):
- 250g rice (mixture of brown, red and wild rice)
- 200g mungbeans
- 1 avocado
- 4 small tomatoes
- 1 pinch salt
- 3 Tbsp olive oil
Procedure:
- Soak the rice and mungbeans for one in water
- Throw the water and boil the rice and mungbeans in 5 glasses of water for about 30’, turn off the stove, close the saucepan lid, and leave the rice and mungbeans for about 30’ until the water is absorbed.
- Cut the avocado and the tomatoes in squares
- Pour the rice and mungbeans into a bowl, add the rest of the ingredients, and mix all ingredients thoroughly
Ready!
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.