Σας έχω σήμερα μια ακόμη συνταγή που θα σας ξετρελάνει με την πρώτη μπουκιά. Πιστέψτε με!

Εκμεταλλευόμαστε τα φρέσκα λαχανικά εποχής και φτιάχνουμε ένα πολύ χορταστικό και θρεπτικό φαγητό! Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, καρότα, μαϊντανό με πλιγούρι!

ingredients for low kcal ratatouilleΥλικά για 4 μερίδες

  • 2 μελιτζάνες (220γρ)
  • 8 μικρά κολοκυθάκια (360γρ)
  • 2 πράσινες πιπεριές (100γρ)
  • 2 κόκκινες πιπεριές (210γρ)
  • 4 καρότα (140γρ)
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες (450γρ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ποτήρι πλιγούρι (80γρ)

τουρλού με λίγες θερμίδεςΕκτέλεση

  • Πλένουμε τα λαχανικά, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα καρότα, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί
  • Αλέθουμε τις ντομάτες στο multi και ρίχνουμε τις αλεσμένες ντομάτες πάνω από τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε τα υλικά στο ταψί
  • Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180οC για 30’
  • Βράζουμε ένα μικρό ποτήρι νερό σε ένα κατσαρολάκι
  • Μόλις βράσει, προσθέτουμε το πλιγούρι, κλείνουμε το καπάκι από το κατσαρολάκι και αφήνουμε το πλιγούρι να ρουφήξει τα υγρά (για περίπου 15’)
  • Μόλις ψηθούν τα λαχανικά, προσθέτουμε στο ταψί το πλιγούρι και ανακατεύουμε

 Έτοιμο!

Καλή όρεξη!

διατροφικη αναλυση τουρλου με πλιγούρι

 Ratatouille with groats

 A healthy vegetarian dinner full of different vitamins, minerals and phytochemicals!

 Ingredients for 4 portions

  • 2 eggplants (220g)
  • 8 small zucchinis (360g)
  • 2 green peppers (100g)
  • 2 red peppers (210g)
  • 4 carrots (140g)
  • 1 small bundle of parsley
  • 2 garlic gloves
  • 3 tomatoes (450g)
  • 1 pinch of salt
  • 1 pinch of black pepper
  • 1 pinch turmeric
  • 2 tablespoon olive oil
  • 1 small glass groats (80g)

τουρλού με πλιγούριProcedure

  • Wash and cut in small pieces the eggplants, zucchinis, peppers, carrots, parsley and garlic
  • Place in a baking pan
  • Blend the tomatoes and pour them on top of the vegetables
  • Add the spices and the olive oil
  • Mix all the ingredients
  • Bake the vegetables in the oven at 180οC for 30’
  • Boil 1 small glass of water in a small saucepan
  • When the water boils, add the groats
  • Close the saucepan’s lid, turn the heat off and let the groats absorb all water (for about 15’)
  • Once the vegetables are ready, add the groats and mix all the ingredients together

 Ready!

Enjoy!

1 portion yields 212kcal, 6.5g protein, 8g fat, 32g carbs, 9g fiber

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.