Ένα ελαφρύ δροσιστικό γλυκό για τις ζεστές μέρες που θα ακολουθήσουν!!
Υλικά για 10 μερίδες
- 250γρ φράουλες
- 2 φακελάκια ζελέ light
- φράουλες για στόλισμα
Παρασκευή
- Αλέθουμε τις φράουλες μέχρι να γίνουν πολτός
- Βράζουμε 2 μεγάλα ποτήρια νερό (600mL) και λιώνουμε τη σκόνη του ζελέ στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι κρύο νερό (250γρ) και τις αλεσμένες φράουλες
- Τοποθετούμε το μίγμα σε μία φόρμα
- Μόλις κρυώσει το μίγμα το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να πήξει για 3 ώρες
- Αφού πήξει το βγάζουμε από τη φόρμα, το τοποθετούμε σε μία πιατέλα και το στολίζουμε
Καλή απόλαυση!!
Όλη η συνταγή έχει 161kcal, 21γρ πρωτεΐνη, 0,8γρ λιπαρά και 20γρ υδατάνθρακες, 5γρ φυτικές ίνες
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ



Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.