Muffin mousse με μπανάνα, κακάο και φουντουκοβούτυρο

Μία υγιεινή γλυκιά πρόταση πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!

Υλικά για 6 muffin

  • 2 ώριμες μπανάνες 
  • 100mL φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού 
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1 κ.σ. φουντουκοβούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 30γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • ξύσμα από πορτοκάλι
Muffin σε πιάτιο
Υλικά για μαφιν

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με 1 πιρούνι
  • Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιογενές πολτός
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για 20’
  • Τοποθετούμε το μίγμα σε 6 φορμάκια (να γεμίσουν περίπου μέχρι τη μέση)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40’ στους 180°C. 

Καλή απόλαυση!!

Διατροφική αξία muffin

Σου ανοιξε η όρεξη για γλυκό; Δοκίμασε αυτό το θρεπτικό ημίγλυκο κέικ με χουρμάδες, μήλο και μπανάνα! 

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.