Μια γλυκιά πρόταση πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, που θα σου δώσει ενέργεια!

Υλικά για 15 muffin

  • 1 μήλο (200γρ)
  • 50γρ σταφίδες
  • 200mL νερό
  • 200mL ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μέλι (100γρ)
  • 2 ώριμες μπανάνες (200γρ)
  • 2 τεμάχια σκόνη βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 600γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μονο του
  • 100γρ βρώμη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 100mL γάλα 1,5% λιπαρά

muffin σε δίσκο

Εκτέλεση:

• Βράζουμε το μήλο και τις σταφίδες σε 200mL νερό για 15’ μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα αλέθουμε

• Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το λάδι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά

• Στη συνέχεια λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με 1 πιρούνι και τις προσθέτουμε μαζί με το αλεσμένο μήλο με τις σταφίδες στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε καλά

• Σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα

• Ρίχνουμε τον χυλό στα φορμάκια των muffin και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35’

Καλή απόλαυση!!

1 muffin έχει 330kcal, 7,8γρ πρωτεΐνη, 14γρ λιπαρά, 41γρ υδατάνθρακες, 5γρ φυτικές ίνες

Για περισσότερες υγιεινές συνταγές με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

διατροφικός πίνακας για muffin χωρίς ζάχαρη

 

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.