Έπιασαν πάλι οι ζέστες και αν θέλεις κάτι ελαφρύ, η light εκδοχή της σαλάτας ντάκος είναι η ιδανική λύση. ?? Συνδυάζει την πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες «καλά» λιπαρά με πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικές ουσίες. ❤️‍

Υλικά για 1 μερίδα
1 ντομάτα (200γρ)
4 μικρά παξιμάδια χαρουπιού (28γρ)
2 κ.σ. cottage cheese (100γρ)
4 ελιές (20γρ)
3-4 φύλλα βασιλικού
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ντομάτα ελαφρώς στον πολυκόφτη.
Βρέχουμε τα παξιμάδια με 3-4 σταγόνες νερό
Βάζουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, μετά το cottage, τις ελιές και από πάνω στολίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι

Καλή απόλαυση! ?

1 μερίδα έχει 282kcal, 18,3γρ πρωτεΐνη, 10γρ λιπαρά, 29,8γρ υδατάνθρακες, 7,5γρ φυτικές ίνες

Light version of Greek salad dakos!
During summer the Greek salad dakos is very popular in Greece. Here you can find a low-cal, low-fat version of the classic dakos recipe. This salad provides protein, complex carbs, fiber, healthy fats, vitamins, minerals and many phytochemicals ❤️‍

Ingredients for one portion
1 tomato (200g)
4 small carob rusks (28g)
2 heaped Tbsp cottage cheese (100g)
4 olives (20g)
3-4 basil
1 pinch ground black pepper
1 pinch salt

Preparation
·      Wet the rusks with 3-4 water drops (in case the rusks are not mini size you can break them in smaller pieces with your hands)
·      Place the rusks in a salad bowl
·      Chop the tomato in small dices or alternatively you can use you kitchen blender to chop the tomato
·      Place the chopped tomatoes on top of the rusks, then the cottage cheese and on top the olives and the basil leaves

Enjoy!?

Nutrition value for 1 portion 282kcal, 18.3g protein, 10g fat, 29.8g carbohydratesς, 7.5g fiber

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.