Αν θέλεις γλυκό, σου έχω μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή με ελάχιστα υλικά που είμαι σίγουρη πως θα έχεις στην κουζίνα σου! Λαχταριστά σοκολάτακια με μπανάνα! Είναι μια ωραία ιδέα για γλυκό και για τους μικρούς μας φίλους!
Υλικά για 60 σοκολάτακια
- 6 μικρές μπανάνες (50 γρ η καθεμία ξεφλουδισμένη)
- χυμό από 2 μανταρίνια
- ξύσμα από 2 μανταρίνια
- 175 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μπανάνες σε κομματάκια περίπου 2εκ
- Σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το ξύσμα από το μανταρίνι, το χυμό μανταρινιού και την κουβερτούρα και αφήνουμε να λιώσουν. Στο μεταξύ ανακατεύουμε το μίγμα μας
- Προσθέτουμε το μίγμα με την κουβερτούρα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε μέσα λίγες μπανάνες.
- Ανακατεύουμε για να καλυφθούν οι μπανάνες με κουβερτούρα σε όλη τους την επιφάνεια.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις μπανάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μπανάνες
- Μόλις κρυώσουν και η σοκολάτα σκληρύνει και πάλι, είναι έτοιμα!
Καλή απόλαυση!
Chocolate bites with banana
If you crave something sweet, this is an easy and fast recipe with few ingredients that you most probably have in your pantry. Chocolate bites with bananas! It is a perfect dessert our young friends as well! Enjoy!
Ingredients for 60 chocolate bites
- 6 small bananas (50g each peeled)
- juice from 2 tangerines
- zest from 2 tangerines
- 175g dark chocolate
Procedure
- Slice the bananas into 2cm pieces
- Melt the dark chocolate in bain-marie, add in there the tangerine juice and its zest and mix
- Once the chocolate has melted pour in another bowl and add few banana slices each time in the bowl
- Mix until the banana slices are fully covered with chocolate
- Place a baking sheet on a baking pan
- Place the chocolate covered banana bites on the baking sheet
- Repeat the same procedure for all banana slices
- When they cool down and the chocolate turns hard they are ready to eat!
Enjoy!
1 portion yields 22 kcal, 0.2g protein, 0.9g fat, 3.3g carbohydrates and 0.4g fiber
Για περισσότερες υγιεινές συνταγές με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.