Πεντανόστιμα, χορταστικά και υγιεινά pancakes!

Η συνταγή βγάζει 8 pancakes

Υλικά

  • 4 ασπράδια αυγών – 130γρ
  • 1 φλιτζάνι βρώμη – 85γρ
  • 1 μπανάνα καθαρισμένη – 70γρ
  • ελαιόλαδο για άλειμμα
υγιεινά pancakes

Παρασκευή για τα υγιεινά pancakes

  • Χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια αυγών με τον πολυκόφτη σε δυνατή ταχύτητα
  • Μόλις τα ασπράδια γίνουν σαν αφρός προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε το αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Αφήνουμε το τηγάνι να κάψει
  • Παίρνουμε με ένα κουτάλι μέρος από το μίγμα και το τοποθετούμε στο αντικολλητικό τηγάνι
  • Μετά από 2-3 λεπτά όταν το pancake ξεκολλάει, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 1′
  • Έτοιμα!!
υγιεινά pancakes

Μπορούμε να σερβίρουμε τα υγιεινά pancakes που μόλις φτιάξαμε με μία σάλτσα από αλεσμένες φράουλες, ταχίνι με κακάο, φυστικοβούτυρο, γιαούρτι με μέλι ή να τα δοκιμάσουμε και σκέτα!

υγιεινά pancakes

pancakes

Ρίξτε μια ματιά και δοκιμάσετε και άλλες από τις γλυκιές αλλά υγιεινές συνταγές μου:

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.