Σοκολατάκια με βρώμη, μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού

Πανεύκολα, πεντανόστιμα σοκολατάκια για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ ή τσάι!

Υλικά περίπου 35 σοκολατάκια

  • 125γρ κουβερτούρα υγείας
  • 75γρ βρώμη
  • 1 κ.γ. μέλι (10γρ)
  • ξύσμα από πορτοκάλι
σοκολατάκια σε πιάτο με πορτοκάλια

Εκτέλεση

    • Λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ σε μπεν μαρί
    • Προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα το μέλι και ανακατεύουμε καλά
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη βρώμη και ανακατεύμε καλά καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα
    • Απλώνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω ακόμη μία λαδόκολλα και απλώνουμε το μίγμα με τον πλάστη μέχρι να γίνει μία λεπτή στρώση
    • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30’ και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά
    • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια

Έτοιμα!!

Καλή απόλαυση!!

υλικά για σοκολατάκια με βρώμη μέλι και πορτοκάλι
σοκολάτα σε μπεν μαρί
πίνακας διατροφικής αξίας σοκολατάκια

Σας άνοιξε η όρεξη για σοκολάτα; Δοκιμάστε τρεις απίθανες συνταγές που συνδυάζουν τη σοκολάτα με την ισορροπημένη διατροφή!

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.