Υγιεινά Cocktail & Mocktail με ή χωρίς αλκοόλ!
Στο προηγούμενο άρθρο είχα γράψει για το πώς το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια απώλειας βάρους και είχα αναλύσει τη θερμιδική αξία διαφόρων ποτών και κοκτέιλ.
Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα κοκτέιλ σπίτι μας χωρίς να παρεκκλίνουμε από τον στόχο της απώλειας βάρους;
Μπορούμε να “εκμεταλλευτούμε” τα γλυκά φρούτα, τα φρέσκα μυρωδικά (όπως δυόσμο, μέντα, λεβάντα, λεμονόχορτο, κτλ.), τα φυσικά μεταλλικά ανθρακούχα νερά με φυσικά αρώματα όπως λάιμ, λεμόνι, μαστίχα, μέντα, pink grapefruit.
Σου ετοίμασα κάποιες συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ και mocktail (κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ) για να ικανοποιήσετε τη «δίψα» σας για κοκτέιλ χωρίς, όμως, τις περιττές θερμίδες.
Water-melondramatic mocktail
Υλικά:
• 50γρ καρπούζι
• 180mL ανθρακούχο μεταλλικό νερό με φυσικό άρωμα λεμόνι και λάιμ
• 3-4 φύλλα δυόσμου
• 1 μικρό κομμάτι ginger (3γρ)
Χτυπάμε το καρπούζι με τον δυόσμο σε έναν πολυκόφτη και μετά προσθέτουμε το ανθρακούχο μεταλλικό νερό


Cocoberry -mocktail
Υλικά:
- 50γρ παγωμένα μούρα
- 1 κ.γ. κοφτό μέλι
- 50mL γάλα καρύδας
- 5 φύλλα δυόσμου
- 2 σταγόνες λάιμ
- 1 μικρό κομμάτι ginger (3γρ)
- 120mL ανθρακούχο μεταλλικό νερό με φυσικό άρωμα λεμόνι και λάιμ
Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το ανθρακούχο μεταλλικό νερό σε έναν πολυκόφτη, μετά προσθέτουμε το ανθρακούχο μεταλλικό νερό και ανακατεύουμε καλά
Στα παραπάνω mocktail μπορείτε να προσθέσετε 25mL τζιν, βότκα ή ρούμι και η θερμιδική αξία θα ανέβει κατά 55kcal


Orange blast -cocktail
Υλικά:
• Χυμό από ½ πορτοκάλι
• ½ κ.γ. ανθόνερο (3mL)
• 100mL dry Prosecco
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.


Aprico-cktail
Υλικά:
• 1 βερύκοκο
• 4 φύλλα δυόσμου
• 100mL dry Prosecco
Χτυπάμε το βερίκοκο με τον δυόσμο σε έναν πολυκόφτη και μετά προσθέτουμε το proseco
Καλό καλοκαίρι!



Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.