Ένα ελαφρύ γεύμα που μπορεί να είναι απλό αλλά σίγουρα θα σε ξετρελάνει!

Στην απλότητα κρύβεται η ομορφιά. Mακαρόνια σπαγγέτι από κολοκύθι, σερβιρισμένα με κιμά!

σπαγγέτι απο κολοκύθι με άπαχο κιμά

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 κολοκύθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300γρ κιμά άπαχο (εγώ συνήθως παίρνω από σπάλα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 2 ντομάτες
  • Λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκύθια με ένα peeler σαν σπαγγέτι
  2. Τα αφήνουμε να ζεματιστούν για 5’ σε βραστό νερό και στα στραγγίζουμε
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς
  5. Προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά και το μαγειρεύουμε
  6. Αλέθουμε τις ντομάτες
  7. Μόλις ο κιμάς αρχίσει να χάνει το κόκκινο χρώμα του προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και μαγειρεύουμε για 15’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά
  8. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε
  9. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι από κολοκύθι σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τον κιμά 

Καλή απόλαυση!

διατροφική αξία μακαρόνια

Spaghetti Pasta (out of zucchini) with Minced Meat (Bolognese) 

I’ve rustled up a light meal that may be simple, but it’s sure to knock your socks off! Sometimes, beauty lies in simplicity…

We’re talking spaghetti, but not your regular pasta – these are zucchini noodles, served with a generous helping of savory minced meat. A healthy alternative to Bolognese pasta.

Let’s get rolling with this zesty dish. Grab your apron and let’s cook up a storm!

Ingredients for 2 portions

  • 2 zucchinis (courgette)
  • 1 onion
  • 1 Tbsp olive oil
  • 300g lean minced meat (I usually ask the butcher to mince from rump/flank)
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch turmeric
  • 1 pinch black pepper
  • 2 tomatoes 
  • Few basil leaves 

spaghetti from zucchini and lean minced meatProcedure

  1. Cut the zucchini in spaghetti form with a peeler 
  2. Blanch them for 5’ and then strain them
  3. Cut the onion into small pieces 
  4. In a nonstick pan add the onion and the olive oil and sauté lightly 
  5. Add the minced meat, the spices and cook
  6. Blend the tomatoes 
  7. Once the mincemeat loses its red color add the tomato juice and cook for 15’ up until the fluids have been evaporated
  8. Periodically stir well
  9. Serve the zucchini spaghetti in a plate and place on top the minced meat

One portion of spaghetti pasta (out of zucchini) with minced meat yields 396kcal, 37g protein, 9.1g fat, 24g carbohydrates and 5.8g fiber  

Bon appétit! 

Cheers to good food and great times! 

Nutrition value

 

Δες επίσης: