Αγαπημένο χοιρινό σνίτσελ ολικής σε μια πιο υγιεινή παραλλαγή
Το κλασικό αγαπημένο σνίτσελ κάπως «πειραγμένο». Το σνίτσελ αποτελεί ένα παραδοσιακό πιάτο της αυστριακής κουζίνας, αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων διεθνώς! Παραδοσιακά, πανάρουμε μία λεπτή φέτα χοιρινού κρέατος σε άσπρο αλεύρι, αυγό, τριμμένη άσπρη φρυγανιά και μετά το τηγανίζουμε. Εδώ σου έχω μία πιο light, ελαφριά, υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σνίτσελ που δεν υστερεί σε τίποτα! Το σνίτσελ αυτό είναι γευστικό, τραγανό, έχει λιγότερες θερμίδες (γιατί θα το ψήσουμε στον φούρνο) και είναι πιο χορταστικό (γιατί χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής και ψωμί ολικής για το πανάρισμα). Το σνίτσελ το ψήνουμε στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα και δημιουργείται μία τραγανή κρούστα. Το μυστικό είναι απλά να φάμε το σνίτσελ άμεσα για να μην πανιάσει. Εδώ σου έχω τη συνταγή για χοιρινό σνίτσελ, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λεπτές φέτες από στήθος κοτόπουλο για να φτιάξεις σνίτσελ κοτόπουλο ή από μοσχαρίσιο κρέας κόντρα. Τα κομμάτια του κρέατος για το σνίτσελ είτε είναι χοιρινό είτε κοτόπουλο, είτε μοσχαρίσιο ζητάω πάντα από τον κρεοπώλη να μου τα κόψει, γιατί μου φαίνεται πολύ δύσκολο να τα κόψω σε τόσο λεπτές φέτες και ισόπαχα! Η συνταγή είναι πανεύκολη και γίνεται πολύ γρήγορα για όσους και όσες δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους.
Υλικά για 5 άτομα:
- 5 χοιρινά σνίτσελ
- 100γρ αλεύρι ολικής
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κουκουρμά
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 2 χτυπημένα αυγά
- 3 φέτες ψωμί ολικής μπαγιάτικο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τον κουρκουμά και το μαύρο πιπέρι
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη το μπαγιάτικο ψωμί ολικής και το τοποθετούμε σε ένα τρίτο μπολ
- Παίρνουμε ένα-ένα το φιλέτο σνίτσελ και το αλευρώνουμε βάζοντας το μέσα στο μπολ με το αλεύρι
- Στη συνέχεια βάζουμε το ίδιο φιλέτο σνίτσελ στο μπολ με το αυγό και τέλος στο μπολ με το θρυμματισμένο ψωμί.
- Έχουμε απλώσει λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε το φιλέτο
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φιλέτα σνίτσελ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 220°C και ψήνουμε τα σνίτσελ για 25-30’ από τη μία πλευρά. Μετά τα γυρίζουμε και ψήνουμε άλλα 10’ και από την άλλη πλευρά για να ξεροψηθεί και η άλλη πλευρά του σνίτσελ.
- Σερβίρουμε το σνίτσελ με φέτες από λεμόνι.
Και το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
1 μερίδα χοιρινό σνίτσελ πανέ τηγανητό έχει περίπου 380kcal ανά 120γρ ενώ αυτή η εκδοχή χοιρινό σνίτσελ ολικής στο φούρνο έχει περίπου 240kcal ανά 120γρ
Μπορείς να συνοδεύσεις το σνίτζελ ολικής στο φούρνο με 1 ωραία πολύχρωμη σαλάτα εποχής ή με «τηγανητές» πατάτες φούρνου!
Εδώ θα βρείς τη συνταγή για τις «τηγανητές» πατάτες φούρνου!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω:
Σνίτζελ χοιρινό ολικής στο φούρνο με «τηγανητές» πατάτες φούρνου | Κλασικό τηγανιτό χοιρινό σνίτζελ πανέ με κλασικές πατάτες τηγανητές |
---|---|
440kcal ανά μερίδα [120γρ σνίτζελ και 170γρ πατάτες] | 830kcal [120γρ σνίτζελ και 170γρ πατάτες] |