
άλειμμα αβοκάντο και αυγά
Άλειμμα αβοκάντο με αυγά
Μια πανεύκολη συνταγή πλούσια σε καλά λιπαρά (μονοακόρεστα), κάλιο, βιταμίνες Α, C και E, λουτεΐνη, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

αβοκάντο λιωμένο με κομμένα αυγά
Υλικά
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο (80γρ)
- 1 αυγό βραστό
- 3 κ.σ. λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κουρκουρμά
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι
- Κόβουμε το αυγό σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με το λιωμένο αβοκάντο
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μαζί
Έτοιμο!
Μπορείτε αν θέλετε αντί για χυμό λεμονιού να προσθέσετε ντοματίνια.
Αvocado & Eggs Spread
A super easy recipe rich in “good” fats (monounsaturated), potassium, vitamins A, C and E, lutein, protein and fiber.
Ingredients
- 1 small ripe avocado (80g)
- 1 hard-boiled egg
- 3 Tbsp lemon juice
- 1 pinch salt
- 1 pinch turmeric
- 1 pinch black pepper
Preparation
- Smash the ripe avocado with a fork
- Cut the egg in small pieces
- Add the lemon juice, salt, turmeric and pepper and mix with a fork until well combined
Ready!
All the recipe yields 205kcal, 7.9g protein, 24.9g fat, g 7.4carbs, 5.4g fiber
Για περισσότερες υγιεινές συνταγές με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.