Νηστίσιμη και vegan κρέμα με χαλβά που θα λατρέψεις
Για όσους και όσες νηστεύουν, αυτή η νηστίσιμη κρέμα με χαλβά θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση του να αναρωτιέσαι τι θα φας.
Υλικά για 1 μερίδα (κάθε μερίδα ζυγίζει περίπου 130γρ):
- 200mL γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 10γρ ταχινένιο χαλβά
- 1 κ.γ. μέλι (4γρ)
- 2 κ.γ. κορνφλάουερ (8γρ)
- ½ κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ
- 1/5 πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα κατσαρολάκι
- Κατεβάζουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε συνέχεια καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και αρχίζει να πήζει η κρέμα
- Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολάκι
- Μόλις κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’
- Στολίζουμε από πάνω με το κομμένο πορτοκάλι
Και η νηστίσιμη vegan κρέμα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!
Vegan Mousse with Halva and Coffee
Creamy- Sugar-free Vegan Halva: a sweet treat for any occasion
Ingredients for 1 portion (each portion weighs about 130g)
- 200mL no sugar almond milk
- 10g halva
- 1 tsp honey (4γρ)
- 2 tsp corn flour (8g)
- ½ tsp instant coffee granules
- 1/5 orange cut into squares
Procedure
- Warm the milk in a pan
- Lower the heat on the stove, pour all the ingredients in the pan, and stir well until all the ingredients dissolve and the mixture starts to thicken
- Turn off the stove
- Pour the mixture into a small bowl
- Once it cools down put it in the fridge for 30’
- Decorate with fresh orange
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.