Χορταστική και με λίγες θερμίδες ομελέτα!
Ιδανικό πρωινό ή σνακ για όποιον θέλει να προσέξει τη σιλουέτα του και να διατηρήσει μια ισορροπημένη διατροφή.
Η συνταγή βγάζει 1 ομελέτα
Υλικά
- 4 ασπράδια αυγών -135γρ
- ½ κουπάκι cottage cheese -100γρ
- 1 πρέζα πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα στο αντικολλητικό τηγάνι


Παρασκευή
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγών με το cottage cheese και το πιπέρι
- Αφήνουμε το μίγμα για 30’ στο ψυγείο
- Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι προσθέτουμε το μίγμα και αφήνουμε για 5’
- Μόλις η ομελέτα είναι έτοιμη και αρχίζει και ξεκολλάει από το τηγάνι τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά
- Ψήνουμε για άλλα 3’
- Σερβίρουμε!
- Μπορούμε τη συνοδεύσουμε με λίγο αγγουράκι και ντοματίνια ψιλοκομμένα
1 oμελέτα με 4 ασπράδια αυγού και 100γρ cottage cheese | 1 κλασική ομελέτα με 2 αυγά, 1 κ.γ. βούτυρο, λίγο γάλα και 1 κ.σ. τυρί τριμμένο |
---|---|
έχει περίπου 160kcal | έχει περίπου 250kcal |
Τι άλλο μπορείτε να φτιάξετε για πρωινό; Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη τέλεια συνταγή για κρέπες ολικής
Ακολουθήστε μας στο λογαριασμό μας στο Instagram για tips/tricks και νέες συνταγές και στο λογαριασμό μας στο Facebook για νέα άρθρα! Έχετε κάποια απορία, ιδέα ή θέλετε απλώς να μοιραστείτε κάτι μαζί μου! Στείλτε μου ένα μήνυμα!

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.