Ένα γλυκόξινο δροσερό light γλυκό!

Υλικά για 1 μερίδα ψητά ροδάκινα με γιαούρτι

  • 1 ροδάκινο (100γρ)
  • 200ml νερό
  • 50γρ γιαούρτι 2% λιπαρά

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 στικ κανέλας
  • 50ml νερό
ψητά ροδάκινα

Παρασκευή

  • Κόβουμε τα ροδάκινα σε ροδέλες
  • Προσθέτουμε τις ροδέλες ροδάκινο και το νερό σε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε για 5’ από τη μία και 5’ από την άλλη μέχρι να μαλακώσει το ροδάκινο
  • Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8’ μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Σερβίρουμε τα ψητά ροδάκινα σε ένα πιάτο, περιχύνουμε το σιρόπι και από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι.

Ψητά ροδάκινα με γιαούρτι

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.