Τυροψωμάκια ολικής με ελαφρύ τυρί και γιαούρτι
Χορταστικά τυροψωμάκια ολικής πλούσια σε ασβέστιο- το ιδανικό θρεπτικό και υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους σε μία σούπερ εύκολη συνταγή! Η παρακάτω συνταγή βγάζει 20 περίπου τεμάχια.
Υλικά για το ζυμάρι
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής
- 10ml ελαιόλαδο
- 200γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 πρεζα αλάτι
- 150 ml νερό
Υλικά για τη γέμιση
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 200γρ τυρί light τύπου φέτα
- 1 μικρό αυγό
- 1 πρεζα πιπέρι

Παρασκευή
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι μέχρι να γίνει η ζύμη
- Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι, το τυρί, το αυγό και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
- Τοποθετούμε τη γέμιση στο ψυγείο για 1 ώρα
- Απλώνουμε τη ζύμη και με ένα κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους
- Τοποθετούμε τη γέμιση με 1 κουτάλι στο κέντρο της ζύμης και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο
- Αλείφουμε γέμιση και πάνω από το μισοφέγγαρο
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα ζυμαράκια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20’
Καλή απόλαυση!





1 τυροψωμάκι έχει 125kcal, 7,9γρ πρωτεΐνη, 2,8γρ λιπαρά, 15,7γρ υδατάνθρακες, 2,2γρ φυτικές ίνες

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.




















