Η διατροφή στις γιορτές είναι συνήθως δύσκολη υπόθεση. Σου έχω όμως κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να τη διαχειριστείς έτσι ώστε να μην “ξεφύγεις” υπερβολικά από τους διατροφικούς σου στόχους.

Σιγά σιγά μπαίνουμε στην εορταστική περίοδο. Και όπως κάθε χρόνο, πολύ δε περισσότερο στις ιδιαίτερες συνθήκες που λίγο πολύ όλοι μας βιώνουμε φέτος, να μην είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να ακολουθήσει κάποιος ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία μπορείς να ακολουθήσεις  τις παρακάτω συμβουλές για να απολαύσεις μεν τις λιχουδιές των γιορτών χωρίς όμως να ξεφύγεις υπερβολικά από τους διατροφικούς σου στόχους.

διατροφή τις γιορτές χρήσιμες συμβουλές

3 χρήσιμες συμβουλές που χρειάζεται να ακολουθήσεις τις φετινές γιορτές: 

  1. Eνυδατώσου καλά.
    Επίλεξε να πίνεις συχνά νερό και ροφήματα για να διατηρήσεις καλά ενυδατωμένο τον οργανισμό σου. Η ελλειπής ενυδάτωση συχνά δημιουργεί ένα ψευδές αίσθημα πείνας.
  2. Φάε όταν πραγματικά πεινάς.
    Όταν τρώμε τη στιγμή που μόλις έχουμε αρχίσει να πεινάμε, θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερο έλεγχο στο τι και πόσο θα φάμε. Αν περιμένουμε να πεινάσουμε υπερβολικά συνήθως καταλήγουμε σε ένα υπερφαγικό επεισόδιο. Έρευνες δείχνουν μάλιστα ότι όταν τρώμε τη στιγμή που νιώθουμε μία ελαφριά πείνα, το φαγητό έχει καλύτερη γεύση!
  1. Κάνε διαλείμματα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Χάρισε με το μυαλό σου τη μερίδα σου στα 4. Μόλις φας το ¼ του φαγητού σου, κάνε ένα διάλειμμα. Ακούμπησε τα μαχαιροπίρουνα κάτω και αναλογίσου πόσο πεινάς και αν απολαμβάνεις το φαγητό που τρως. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χορτάσει ή ότι πια δεν απολαμβάνουμε το φαγητό μας.

Καλές Γιορτές!