Μία αλάδωτη πρόταση για να φτιάξεις ρεβύθια

Ο συνδυασμός του οσπρίου, ρυζιού, πατάτας και ταχινιού δημιουργούν μία ολοκληρωμένη (ή αλλιώς πλήρη) πρωτεΐνη. Πρωτεΐνη, δηλαδή, που έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Η συνταγή είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C, Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, σίδηρο και χαλκό (σημαντικό ιχνοστοιχείο για την απορρόφηση του σιδήρου).

ρεβύθια μπρόκολο ταχίνι

Υλικά για 6 άτομα:

  • 500γρ ρεβύθια
  • 5 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 μικρές πατάτες
  • 3 κ.σ. ρύζι αναποφλοίωτο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κουκουρμάς
  • 2 κ.σ. ταχίνι ολικής
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 μπρόκολο

Εκτέλεση:

  1. Άφου ξεπλύνουμε τα ρεβύθια, τα αφήνουμε για 12 ώρες να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό
  2. Αφού περάσουν 12 ώρες βάζουμε τα ρεβύθια στη χύτρα ταχύτητας και προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τις πατάτες, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κουκουρμά και νερό
  3. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες (εγώ τα αφήνω ολόκληρα, δεν τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια)
  4. Βράζουμε για 20’ στη χύτρα ταχύτητας
  5. Στο εντωμεταξύ βράζουμε για 5’ το μπρόκολο στον ατμό.
  6. Αφού κρυώσει η χύτρα και μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι της με ασφάλεια, βγάζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες από τη χύτρα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  7. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε, το ταχίνι, τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού και αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί με τη ράβδο.
  8. Προσθέτουμε τον πολτό αυτό στη χύτρα με τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά.
  9. Σερβίρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το μπρόκολο.

Και το πιάτο μας είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

ρεβύθια με ταχίνι και μπρόκολο διατροφική αξία

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες παρακάτω: