Θρεπτικά, χορταστικά μπισκότα με μέλι, φυστικοβούτυρο, σοκολάτα υγείας και ξύσμα πορτοκαλιού!
Υλικά για 18 μπισκότα
- 2 αυγά
- 50γρ μέλι
- 100γρ φυστικοβούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. σπόρους chia
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
- 100γρ βρώμη
- 150γρ αλεύρι ολικής
- 50γρ σταγόνες κουβερτούρας


Εκτέλεση
• Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια, τους σπόρους chia , το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ
• Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη, το αλεύρι ολικής και τις σταγόνες κουβερτούρας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στο μίξερ.
• Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’ για να δέσει
• Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και τα πιέζουμε για να γίνουν πιο πλακέ
• Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15’
Έτοιμα!!
Καλή απόλαυση!

Για περισσότερες συνταγές περιηγηθείτε στο blog μου!

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.