Το κατάλληλο συνοδευτικό για τα μεσημεριανά σου
Πάρε μια ιδέα με πουρέ καρότου με ρεβίθια που μπορείς να απολαύσεις τόσο μόνο του όσο και ως κυρίως γεύμα.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 100γρ ρεβίθια ξερά
- 7 μικρά καρότα (300γρ)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε νερό για 24 ώρες
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα
- Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 40’
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο
- Αλέθουμε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ
Και ο πoυρές μας είναι έτοιμος!
Καλή απόλαυση!
Carrot and Chickpeas Puree
Are you looking for a side dish for your lunches? Get inspired with carrot mash with chickpeas, perfect for enjoying on its own or as a main course.
Ingredients for 2 portions:
- 100g dried chickpeas
- 7 small carrots (300g)
- Zest from 1 orange
- 1 Tbsp olive oil
Procedure:
- Let the chickpeas in tap water to soak for 24 hours
- Peel the carrots
- Boil all the ingredients for 40’
- Add the olive oil and blend all ingredients with the beamer
Ready!
Enjoy!
Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Dr. Μαρία Μπασκίνη
Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.