Μία ζεστή σαλάτα εμπνευσμένη από τη Λατινική Αμερική που θα σας χορτάσει και θα σας ξετρελάνει.

σαλάτα αβοκάντο με κρεμμύδια

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 4 κρεμμύδια (270γρ, 2 άσπρα και 2 κόκκινα κρεμμύδια)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30γρ ωμά ανάλατα κάσιους
  • 25mL ξύδι μπαλσάμικο με γεύση μάγκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 αβοκάντο

 

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τα κρεμμύδια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5’ ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάσιους για να μαλακώσουν και ψήνουμε για άλλα 5’ ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα
  • Μετά ρίχνουμε το μπαλσάμικο και τα μπαχαρικά και ψήνουμε για άλλα 5’ ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα
  • Τοποθετούμε σε ένα πιάτο
  • Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο πιάτ

Έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

διατροφική ανάλυση

Onion and avocado salad

A warm salad that will satisfy your hunger and taste buds, inspired by Latin America

Ingredients for 2 portions

  • 4 onions (270g, 2 shallots and 2 red onions)
  • 1 Tbsp olive oil
  • 30g raw cashew nuts without salt
  • 25mL balsamic vinegar with mango flavor
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch turmeric
  • 1 pinch black pepper
  • 1 avocado

Preparation

  • We peel and slice the onions
  • We pour the olive oil in a antistick pan, add the onions, cook at medium fore for 5, while stirring occasionally
  • Then we add the cashew nuts, cook for another 5’, while stirring occasionally
  • We add the balsamic vinegar and the spices, cook for another 5’, while stirring occasionally
  • We place it on a dish
  • We peel the avocado, cut it in small pieces and add it on the dish

Ready!

Enjoy!

σαλάτα με αβοκάντο και κρεμμύδια

1 portion yields 345kcal, 6g protein, 26g fat, 27.5g carbs, 7.6g fiber

 

Για περισσότερες υγιεινές συνταγές με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.