Εκτός από το βάψιμο των αυγών, φτιάξαμε πασχαλιάτικα μπισκότα!!

Είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!!

Μύρισε Πάσχα… αλλά λίγο πιο υγιεινά!!

(να πούμε την αλήθεια η γεύση της μπανάνας υπερισχύει, αλλά όταν ψήνονται το άρωμα από το μαχλέπι μυρίζει Πάσχα!!)

Υλικά για 15 μπισκότα

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 100γρ βρώμη
  • 100γρ σπασμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση
μπισκότα μαχλέπι
μπισκότα μαχλέπι

Παρασκευή

  • Λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε στις λιωμένες μπανάνες, το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε τη βρώμη, τα σπασμένα αμύγδαλα, το μαχλέπι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
  • Παίρνουμε με ένα κουτάλι μέρος από το μίγμα και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να σχηματιστούν άμορφες μπαλίτσες.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμύγδαλο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 8-10’

Μαλακά μπισκότα με μαχλέπι

Καλή απόλαυση!!

Για περισσότερες υγιεινές παραλλαγές κλασσικών συνταγών με λιγότερες θερμίδες δες εδώ

Πορτραίτο Μαρία Μπασκίνη Διαιτολόγος

Dr. Μαρία Μπασκίνη

Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διατροφολόγος – Ειδική Διαιτολόγος, με 20 έτη εμπειρία πάνω στον τομέα της διατροφής. Είναι κάτοχος πτυχίου στο University of Surrey, μεταπτυχιακού τίτλου στο New York University και διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με εξειδίκευση στην Νευροψυχολογία της Διατροφής.

Στείλτο σε κάποιον φίλο σου που πιστεύεις ότι θα του φανεί χρήσιμο

Δες επίσης